Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Spotlight ESI grips Racer's Edge

 05-06-2010   08:57

Mountainbike onderdelen hebben de laatste 10 jaar enorme ontwikkelingen doorgemaakt, het aantal versnellingen steeg van 21 naar 27, 100 mm veerweg werd de norm voor XC fietsen en zelfs verschillende wielgrootten deden hun intrede. Handvatten zijn echter nooit revolutionair gewijzigd, je had de keuze uit zwart of zwart, rubber of foam. Sinds een aantal jaren voert het Amerikaanse bedrijf Extreme Steering hun ESI siliconen handvaten, wij namen de proef op de som en reden er een heel voorjaar mee rond.ESI voert 2 versies van hun siliconen grips, de Chunky en de Racer's Edge. Die laatste naam suggereert een voordeel als je van plan bent wedstrijden te rijden en is tevens de dunnere uitvoering. Twee aspecten waar ik wel gevoelig voor ben. De eerste kennismaking op de fiets deed me echter even schrikken, dat leek wel heel dun (30 mm diameter)!

ESI claimt 6 voordelen met hun grips (naast een patriotisch 'Made in de USA'):
Grip, Comfort, Wear, Bar Adhesion, Elements en Maintenance. Over 5 daarvan kunnen we kort zijn: ja, je hebt in alle omstandigheden grip, de grips slijten niet door UV licht, ze verdraaien niet, zijn bestand tegen 'de elementen der natuur' en je kunt ze op alle mogelijke manieren schoonmaken.
'Comfort' is echter een ander verhaal. Waar handvatten traditioneel niet veel meer zijn dan een zachte laag tussen hand en stuur, filteren de ESI's ook daadwerkelijk trillingen weg, die anders voor vermoeidheid in handen en armen zorgen.

Hoewel je je bijna niet kunt voorstellen dat een dun laagje siliconen rubber zoveel voor het comfort doet, ten opzichte van traditionele handvatten, moeten wij toch concluderen, dat deze grips waarmaken wat ze beloven en dat ESI daarmee toch een kleine revolutie in handvattenland bewerkstelligd heeft!

Met dank aan: www.mtbhandvatten.be

Tekst en foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  Steelboy   21 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact