Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Spotlight POC Joint VPD Knee

 09-07-2009   18:56

"When the going gets tough, the 'dough' gets going" moeten ze bij het zweedse POC gedacht hebben toen ze deze kniebeschermers ontwikkelden. In tegenstelling tot andere kniebescherming zijn deze exemplaren namelijk voorzien van het zogenaamde Visco-elastic Polymer Dough (VPD). Een moeilijke benaming voor een kunststof die kneedbaar is, maar bij impact verhard (vergelijkbaar met de d3o techniek die 661 toepast) en zodoende de schok bij een val absorbeert en je knie niet meteen in duizend stukken ligt.

Tot zover de theorie, nu de praktijk! En in die praktijk val je 90% van de tijd gewoon niet en moeten kniebeschermers vooral comfortabel zitten, je niet hinderen tijdens het rijden, je knie niet tot het kookpunt brengen en last but not least vooral niet afzakken! Nou, dat laatste doen ze echt niet! Gedurende de verschillende ritten die we ermee gereden hebben, hadden we werkelijk het gevoel dat de beschermers gewoonweg aan je huid plakken en pas ervan af komen, zodra jij dat wil. Hoge trapfrequenties (bij sprintjes), lopen naast de fiets, enorm zweten, niets doet deze beschermers afzakken! Door het geperforeerde VPD kunststof, kan je ingepakt gewricht ook nog gewoon blijven ademen, dus bang dat ze te warm zijn is eveneens niet nodig. Tijdens de eerste ritten gaven de kniebeschermers een beetje een stug gevoel, alsof ze de trapbeweging enigzins bemoeilijkten. Blijkbaar was dit gewoon de nieuwigheid, want op alle ritten erna, hadden we amper door dat we de beschermers droegen.

Ermee gevallen, nee dat zijn we niet. Met wat stenen en takken is wel op de beschermers geslagen, om te checken of het VPD effect wat POC claimt, wel echt werkt. Daar kunnen we kort over zijn: ja!

Als harde schaal beschermers niet je ding zijn en je zoekt comfortabele beschemers die toch afdoende bescherming bieden, dan zijn deze POC Joint VPD's de tip van het jaar!
Naast deze kniebeschermers, heeft POC eveneens soortgelijke elleboog beschermers in het assortiment, alsmede ruggegraad bescherming van hetzelfde VPD materiaal. Het is dat we geen BIKE rating hebben, anders zou ik zeggen: Super Kauftipp!Meer info:
www.pocski.com

Geplaatst door:  Steelboy   7 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact