Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Spotlight Bontrager RXL Mountain schoenen

 11-06-2009   19:07

Bontrager, een naam die al aan de mountainbikesport verbonden is vanaf dag 1. Het was Keith Bontrager die mede aan de wieg stond van de eerste full suspension mountainbike, de Kestrel Nitro van eind jaren '80. Verder bouwde hij als een van de eersten in '87 lichtgewicht composiet starre voorvorken. De kroon van die eerste vorken werd later gebruikt voor de eerste geveerde vork, de RockShox RS-1. Keith maakte vooral naam met zijn stalen frames en de know-how die hij in de loop der jaren opgebouwd had met crossmotoren en mountainbikes. Reus Trek lijfde Bontrager half jaren '90 in en turnde het toen voornamelijk op framebouw gerichte bedrijf om tot een onderdelenlabel voor montage op de Trek producten.

Met Keith nog steeds aan het roer als hoofdingenieur is het merk de laatste jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een huislabel en we zien producten met zijn naam meer en meer verschijnen op fietsen zonder het woord 'Trek' op de onderbuis. Het gamma bestaat al geruime tijd uit banden, doorontwikkelde lichtgewicht wielsets en een groot assortiment aan accessoires. Sinds begin dit jaar is het gamma nog verder uitgebreid met een eigen lijn fietsschoenen.

Net als bij de overige componenten vinden we bij de nieuwe lijn fietsschoenen de bekende niveaus terug: Race, RL en RXL. Race staat daarbij voor prijsbewuste kwaliteit en RXL is het ultieme voor diegene die geen compromis willen. Bontrager heeft de nodige aandacht besteed aan de schoenen en wilde een echt eigen product neerzetten. Binnen het door hen genoemde 'inForm' concept zijn de schoenen volledig nieuw ontworpen met specifieke aandacht voor de constructie, de materialen en de aanpasbare pasvorm.

De hier onder afgebeelde RXL Mountain is het topmodel uit de reeks mountainbike schoenen. Hij is voorzien van een uitwendige hielcup voor extra bescherming en stijfheid en daarnaast klittenband- én riemsluiting om de schoen perfect om je voet te laten aansluiten. De afwerking is erg netjes en oogt zeer robuust. Aan de voorzijde en aan de zijkanten is voldoende mesh materiaal gebruikt om de schoen goed te laten ademen. Net als alle andere Bontrager schoenen zijn de RXL schoenen voorzien van eSoles binnenzolen voor een ergonomische ondersteuning van je voet en bestaat er de mogelijkheid om de binnenzool naar wens aan te (laten) passen. De voorzijde van de schoen en de geïntegreerde tong van de schoen zijn dusdanig uitgevoerd dat de schoen perfect passend te krijgen is voor zowel smalle als brede voeten.Veel fietsers hechten grote waarde aan de stijfheid van de zool. De RXL heeft een fors uitgevoerde carbon zool, die niet alleen erg blits lijkt, maar ook zo ongeveer de stijfste is die we ooit onder onze voeten hadden! Toch is de RXL zeker niet spartaans. De vele details die de ontwerpers van Bontrager in acht hebben genomen, maken dat deze race-georiënteerde schoenen comfortabel dragen zonder het efficiënte trapgevoel van de harde zool kwijt te raken.

Heb je geen hekel aan poetsen: de RXL is naast de afgebeelde zwarte variant ook leverbaar in het stylish-wit. Beide kleuren zijn verkrijgbaar voor een prijs van €179,99.Meer informatie: www.bontrager.com

Geplaatst door:  DeKerfs   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact