Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Spotlight Fi'zi:k Tundra en Antares

 26-03-2009   21:05

Het Italiaanse Fi'zi:k heeft niet stilgezeten de afgelopen jaren. Met de kennis die ze de afgelopen jaren opgedaan hebben met wegteams en mountainbikers, introduceerden ze eind vorig jaar hun twee nieuwste modellen: de Tundra en de Antares. Deze zijn zoals de gehele range van het merk verkrijgbaar in diverse kleurstellingen en met 'K:ium' en 'Carbon braided' onderstellen.

Tundra
Nadat het Arione zadel, wat eigenlijk bedoeld was voor op de racefiets, ook een favoriet werd bij menig mountainbiker, besloot Fizik het Tundra zadel te ontwikkelen in samenwerking met Geoff Kabush.De Tundra is dan ook een optimalisatie van de Arione, waarbij het vlakke en lange zadel voorzien is van een wat vierkantere en bredere neus, waarop het ook prettig zitten is tijdens steile klimmen. Met carbonnen brug komt dit zadel op 199 gram.Antares
De Antares is een lichtere variant op de Arione en is specifiek voor op de weg ontwikkeld. In tegenstelling tot de vrij smalle Arione, heeft de Antares een wat bredere achterkant, die meer steun biedt. Het gewicht van dit zadel bedraagt slechts 145 gram, maar het zadel heeft ontzettend veel padding, waardoor het zadel erg comfortabel aanvoelt. Fi'zi:k heeft voor dit zadel zelfs een aparte minisite geintroduceerd, genaamd 'The Third Dimension'. De combinatie laag gewicht en comfortabel maakt het zadel echter ook direct geliefd bij cross-country racers. Roel Paulissen en Karl Platt zijn slechts een paar namen die komend jaar met dit zadel te zien zullen zijn.Meer info:
www.fizik.it

Geplaatst door:  Steelboy   4 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact