Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Spotlight Acros A-SP zadelpen

 17-03-2009   18:30

Het uit Duitsland afkomstige Acros is een nog weinig gezien merk in Nederland. Onbekend maakt blijkbaar onbemind, terwijl het gamma toch rijkelijk gevuld is met een groot aantal mooie, in eigen huis CNC-vervaardigde componenten. Met een achtergrond in de lagertechniek ligt de focus dan ook vooral op gelagerde producten als balhoofden, traplagers en naven. De kunde van het werken met CNC-machines wordt echter ook gebruikt voor producten als stuur- en zadelpennen.

De hier afgebeelde A-SP zadelpen heeft een uit één stuk vervaardigde aluminium schacht en is even elegant als eenvoudig van opzet. De kopconstructie bestaat uit een cilindrisch tussendeel en twee gekleurde aluminium kappen, die het zadel vanaf de zijkant klemmen middels twee bouten. De gleuven voor de zadelrails in dit cilindrische tussendeel zijn dusdanig diep uitgevoerd dat ze de rails voldoende ondersteunen, zodat de zijkappen enkel voor de zijdelingse klemming hoeven te zorgen. Twee bouten aan de achterzijde van de pen klemmen vervolgens de cilindrische kop, zodat het zadel stabiel op de pen geklemd wordt.De kopconstructie is degelijk uitgevoerd en eenvoudig af te stellen, maar hij limiteert wel de zadelkeuze. Je kunt enkel een zadel gebruiken met een 7 millimeter dikke, ronde rails en de maat van de kop maakt dat je genoodzaakt bent om een zadel te kiezen met een wat hogere rails. Een compact gebouwd zadel zoals het door ons gebruikte Flite zadel bemoeilijkt al snel de montage en zal met het zadeldek de kop van de pen raken.

De A-SP zadelpen is zwart geanodiseerd met gelaserde logo's. De kappen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Er is keuze uit 300 en 400 millimeter lengte en diameters van 27.2, 30.0, 30.9 en 31.6 millimeter. Het gewicht voor een versie met een diameter van 30.9 en een lengte van 400 milimeter is 260 gram. De adviesverkoopprijs bedraagt €99,00.

Meer informatie: www.across.de

Verdeling in de Benelux: www.benelux-bikes.nl

Geplaatst door:  DeKerfs   2 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact