Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Spotlight Cateye; licht uit, spot aan!

 03-12-2008   19:52

De tijd vliegt; zo is het zomer en lekker lang licht en zo is het herfst en inmiddels al bijna winter en dus vroeg donker. Voor velen betekend dit óf minder fietsen, óf alternatieven zoeken om doordeweeks de conditie toch op peil te houden. Er zijn indoor-alternatieven, maar als je gewoon in de buitenlucht wilt blijven fietsen is fatsoenlijke verlichting onontbeerlijk. Met de bekende LED knipperlampjes wordt je weliswaar zelf gezien, maar op dié plekken waar de civilisatie nog geen kunstmatige lichtbronnen in de natuur heeft opgenomen, zie je zelf ook graag iets.

Voor hen die op die specifiek op de weg gaan trainen of vaak voor woon-/werkverkeer op de fiets vertoeven in de donkerte van dit seizoen is naast een redelijke hoeveelheid lichtopbrengst ook een lange standtijd gewenst. De firma Cat Eye is van oudsher bekend van fietscomputers en verlichting en beschikt over een breed assortiment koplampen onderverdeeld in batterij- en acculampen met de laatste technieken op LED gebied.

HL-EL530
De HL-EL530 werkt met 4 AA batterijen en weet maar liefst 1658 Lumen op te brengen op 10 meter afstand. De standaard meegeleverde batterijen geven minstens 10 uur brandtijd op volle sterkte, waarna bij een afgenomen lichtopbrengst de levensduur tot 90 uur doorloopt. De lichtbundel is voldoende om buiten de stad op slecht verlichte wegen nog voldoende te kunnen zien om trainingskilometers op snelheid te maken.HL-EL600RC
In tegenstelling tot de HL-EL530 werkt de HL-EL600RC op basis van een accu die je via een meegeleverde adapter thuis in 5 uur kunt opladen. Deze lamp heeft twee standen met continue licht, waarbij de sterkste stand een licht opbrengst heeft van 1067 Lumen op 10 meter en 2 uur meegaat. Zet hem een stand lager en de accu levert je zo'n 6 uur lichtopbrengst. Deze stand geeft buiten de stad nog steeds voldoende opbrengst om de contouren van het fietspad te kunnen zien, maar het wordt wel een stukje spannender. Op goed verlichte wegen kun je volstaan met de knipper stand, wat hij dan ook 24 uur vol houdt.Beide lampen worden geleverd met een Flex-Tight montage beugel, geschikt voor stuurdiameters van 22 tot 32 millimeter en voorzien van een snelsluiting voor het afnemen van de lamp. De HL-EL600RC heeft een adviesverkoopprijs van € 112,95. De batterij-lamp, de HL-EL530, is al leverbaar met een adviesverkoopprijs van € 49,50 en wordt standaard geleverd met 4 niet-oplaadbare AA batterijen. Beide lampen zijn leverbaar via de vertrouwde rijwielspecialist.

Meer informatie: www.cateye.com

Geplaatst door:  DeKerfs   6 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact