Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Spotlight Kona JC handschoenen

 05-10-2008   16:18

Naast bijna alle soorten fietsen en een keur aan onderdelen maakt Kona ook fietskleding en alles wat daar bij hoort. Zo ook een uitgebreide collectie handschoenen, zoals de Kona JC.

De bovenzijde van de Kona JC handschoenen is samengesteld uit grof geweven nylon met een dieprode kleur en geperforeerd leer in het wit. Op de vingertoppen zit extra kunststof bescherming en op de knokkels is de stof dikker om deze meer bescherming te bieden.
De onderzijde is gemaakt van Chamude (een soort imitatie suède) met een geperst reliëf. Verder is er geen extra (gel)padding aangebracht om zo meer gevoel te krijgen met de fiets. De handschoen sluit met een klittenbandsluiting goed om de pols.Het belangrijkste bij handschoenen is in eerste instantie de pasvorm. Net als bij een helm moeten ze gewoon goed zitten. Bij de JC’s waren de stiksels aan de binnenkant niet storend voelbaar en de vingerlengte was ook goed. De zwarte stof om de knokkels en de vlakke onderzijde zonder (gel)padding heb ik zelf als zeer prettig ervaren.
Doordat er geen kevlar, carbon of andere kunststof bescherming is verwerkt in de handschoen, is hij niet zo stug en zit deze erg comfortabel. Hierdoor is deze niet alleen geschikt voor John Cowan's backyard dirt party's maar ook voor een ritje over de heide.
Wel heeft één handschoen letterlijk een steekje laten vallen, het stiksel aan de zijkant van een van de vingers liet na ongeveer anderhalf maand los, dit soort dingen gebeuren bij praktisch alle handschoenen wel eens.

Kona laat met de JC handschoenen zien dat ze naast fietsen ook andere producten goed doordacht op de markt kan zetten. Naast de geteste JC's in rood/wit/zwart zijn deze ook leverbaar in stoer zwart/grijs of muisgrijs met roze voor trendy heren en kosten 35,- euro.

Tekst: Ruben Boer
Foto: Coen de Jongh
Met dank aan: Kona Europe

Geplaatst door:  Ruben   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact