Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Spotlight Lezyne Alloy Drive M

 13-03-2008   20:53

Lezyne is misschien bij de meesten nog niet zo'n bekend merk. Evengoed geldt dit voor de meesten bij het horen van de naam van de man achter dit merk, Micki Kozuschek. Wie echter in de geschiedenis van deze heer Kozuschek gaat kijken komt er al snel achter dat hij de grote man was achter Truvativ. Nadat hij drie jaar geleden Truvativ verkocht aan SRAM besloot hij nog niet klaar te zijn in de fietsenbranche en begon met de ontwikkeling van diverse accessoires. Een verzadigde markt zou je denken? Toch onderneemt hij onder de naam Lezyne een poging om met strak ontworpen en bovenal zéér functionele ontwerpen een stevige positie in te nemen in de wereld van de fietsenaccessoires.

Uit het programma van Lezyne, dat bestaat uit onder andere Hydrapacks, multitools en minipompjes, pikten we de Alloy Drive M minipomp uit om eens nader te belichten. In het Duitse blad MountainBIKE werd deze vrij recent zelfs als 'überagend' betiteld. Omdat wij eigenwijs van aard zijn, zijn we zelf maar eens op onderzoek uit gegaan. De Lezyne pompen kenmerken zich door volledig uit aluminium CNC gedraaid te zijn. Dit geeft niet alleen een super strak uiterlijk, het maakt de pomp ook nog eens erg robuust. In het handvat van de pomp herbergt achter een rubberen afdichtdopje een slang met daaraan zowel een Presta als een Schrader fitting. Daarmee kun je hem niet alleen op verschillende ventielen aansluiten, maar kun je dankzij het slangetje de pomp ook fatsoenlijk vasthouden tijdens het pompen waar je normaal met zowat je hele wiel in de haal moet om er voldoende druk in te krijgen. De Alloy Drive M voelt gedurende het pompen solide aan en kan een druk leveren tot 90 psi.

Middels de meegeleverde kunststof klem, voorzien van een bandje met neopreen bescherming tegen het trillen, kan hij gemakkelijk op je fiets mee worden genomen. Het CNC uiterlijk van deze aluminium pomp maakt dat hij niet eens je fiets hoeft te ontsieren. De Alloy Drive M weegt 128 gram kost € 28,95. Er is ook nog een compactere versie, de Alloy Drive S, welke 112 gram weegt en € 24,95 kost.Meer informatie: Lezyne.com

Verdeling in de Benelux: Rivo Sports B.V.

Tekst & foto's: Jeroen van den Brand

Geplaatst door:  DeKerfs   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact