Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Spotlight VAUDE Event - het antwoord op Gore-Tex

 17-02-2008   17:16

Met het natte seizoen net achter de rug, begint de periode weer waar menigeen zijn fiets 'uit het vet' trekt en de bossen ingaat. Echter waarom zou je je beperken tot de droge perioden van het jaar als je je tegenwoordig ook gewoon kunt kleden op slecht weer?! Vroeger betekende regenkleding dat je toch wel nat werd, was het niet van de regen dan wel van je eigen zweet. De komst van Gore-Tex materiaal heeft daar een einde aan gemaakt.

Met eVent heeft VAUDE sinds een aantal jaren een geduchte tegenhanger van deze ademende textiel gigant. De kern van de eVent technologie is een zogenaamd ePTFE-membraan. Een traditioneel PU membraan dient eerst nat te wordt vooraleer het zijn ventilerende eigenschappen krijgt, bij het eVent membraan is dit niet nodig en werkt het systeem al vanaf het moment dat je de kleding aantrekt. De ventilerende functie van het lichaam wordt daarbij niet beinvloed, maar door de samenstelling van het membraan worden wind en regen wel tegengehouden.

Dit klinkt allemaal erg technisch (en dat is het ook), de beste testcase is uiteindelijk om het gewoon uit te proberen. Conclusie daarvan is simpelweg dat hoe hard je ook fietste, je kreeg niet het gevoel dat je meer dan normaal begon te zweten door de regenkleding, de kleding functioneerde daarmee gewoon als normale fietskleding, zonder regen door te laten.

De eVent lijn van VAUDE is opgebouwd uit meerdere fietsjacks en broeken, wij reden met de Spray eVent Jack en de Spray 3/4 en lange broek. Hiernaast heeft VAUDE in hun collectie meerdere kledingstukken uitgevoerd met eVent materiaal.

http://www.vaude.nl
http://www.vaude.nl/event.php

Geplaatst door:  Steelboy   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact