Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Spotlight Effetto Mariposa CarboGrip en CarboMove

 18-11-2009   18:54

Met de komst van lichtgewicht carbon onderdelen ontstond een nieuw probleem. Bij het monteren van dergelijke onderdelen moet er extra aandacht worden besteed aan de manier waarop ze worden ingeklemd, want nog eerder dan bij lichtgewicht aluminium onderdelen is het te hard aandraaien van klembouten funest. Anderzijds zorgen de voorgeschreven lagere aanhaalmomenten bij verschillende onderdelencombinaties eigenlijk nog niet voor voldoende fixatie. Erg vervelend als je carbon zadelpen zakt in je frame, of je stuur verdraait in de stuurpen.CarboGrip
Het Italiaanse merk Effetto Mariposa heeft hiertoe CarboGrip ontwikkeld. Anders dan de al bekende carbon montagepasta's, is CarboGrip er in vloeibare vorm in een spuitbus van 75 ml voor €10,90. Deze op silicone gebaseerde vloeistof hecht zich na het opspuiten direct aan de onderdelen en vormt een kleverige laag, wat de onderlinge grip verhoogt. Het demonteren van de onderdelen kost logischerwijs wat meer moeite, maar de kleverige laag vormt geen permanente verbinding en kan in principe zonder gebruik van een oplosmiddel worden los gemaakt.Hoewel de naam anders doet vermoeden is het niet slechts toepasbaar op carbon onderdelen. CarboGrip kan eveneens gebruikt worden als borgmiddel van boutverbindingen en als universeel frictie middel voor diverse materialen, inclusief je vingertoppen. We namen (onvrijwillig) de proef op de som en kunnen we niets anders concluderen dan dat inderdaad van alles aan je vingers blijft hangen, inclusief vingers onderling.... Werk dus voorzichtig en verwijder restanten direct! Veel nuttiger probeerden we het ook uit op een glad titanium stuur, waarop weinig handvatten voldoende vast bleven zitten. Enkele minuten na het aanbrengen van het handvat was er bij normaal gebruik geen verdraaiing meer mogelijk.

CarboMove
Voor het verwijderen van de CarboGrip restanten is er CarboMove. It's all in the name; deze aerosol verwijdert moeiteloos de kleverige CarboGrip laag en laat geheel geen restanten na. Uiteraard is CarboMove niet schadelijk voor carbon componenten en is dermate effectief in het lossen van delen dat het zelfs gebruikt kan worden om vastzittende componenten van andere materialen los te krijgen. Kun je ook eindelijk de cola gewoon gebruiken waarvoor het bedoelt is: dorstlessen.

CarboMove is verkrijgbaar in een aerosol met een inhoud van 200 milliliter voor eveneens €10,90.

Meer informatie: www.effettomariposa.com

Verdeling in Nederland via: www.boneshaker.nl

Tekst & foto's: Jeroen van den Brand

Geplaatst door:  DeKerfs   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact