Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special Test: Camelbak Charge LR

 05-08-2012   16:35

De Charge LR is compleet anders dan de drinkrugzakken die we tot dusverre van Camelbak gewend zijn. Het waterreservoir zit niet langgerekt en hoog op de rug zoals gebruikelijk, maar juist laag op de rug in de breedte. Wat ook gelijk opvalt is het dunne Nylon waarvan de rugzak is gemaakt. Het lijkt wel een soort parachute-stof. Tezamen met andere lichtgewicht materialen weegt de Charge LR slechts 460 gram. Dat is merkbaar wanneer je hem optilt. Ter vergelijking, een Camelbak Mule weegt 670 gram.Reservoir

Het idee van het lage Lumbar Reservoir, waar LR voor staat, komt uit de wandelsport. Hier is een reservoir op de heupen niet ongebruikelijk. Het reservoir heeft een capaciteit van 2 liter en is toegankelijk via een handige dop, welke te openen is door deze een kwartslag te draaien.
Het mondstuk, waarin je moet bijten om water te kunnen drinken, werkt erg prettig en is voorzien van een kraantje. Hiermee kun je de zak opbergen zonder dat er water uit kan komen. Ondanks dat het reservoir helemaal onderin zit is deze goed leeg te drinken. Het helpt om de lucht er goed uit te laten voor het dichtdraaien van de vulopening. Door te trekken aan spanbanden in de zijkant van de ‘vleugels’ kan er extra druk uitgeoefend worden op de zijkanten van het reservoir zodat deze ook goed leeggedronken kunnen worden.De schoonmaak van het reservoir is nog niet optimaal. De verticale Camelbak reservoirs zijn op te hangen en kunnen open worden gehouden om deze van binnen te laten drogen. Bij het horizontale reservoir is dit niet het geval. De slangopening zit niet in het midden en er is geen systeem om de zak open te houden. Dit is door de vorm überhaupt lastig. Er zit dus niets anders op dan hem van binnen goed af te drogen, wat lastiger wordt gemaakt door de nokjes in het reservoir.

De drinkslang is met een snelkoppeling van het reservoir los te koppelen. Hierdoor is deze goed schoon te houden vanaf beide zijden. De in de schoonmaakset geleverde borstel is te kort om de slang vanuit één kant schoon te kunnen maken. De schoonmaakset is apart verkrijgbaar.

Comfort

Door het laag gelegen reservoir is de Charge LR aan de onderkant een stuk breder en zwaarder dan een gebruikelijke Camelbak. Deze ‘vleugels’ zijn verwerkt in de heupband. De Charge LR zit hierdoor als een soort aapje op je rug wat hem erg comfortabel maakt. Naast de heupband is er ook een verstelbare borstband.
Doordat het meeste gewicht onderin zit zorgt dit er voor dat de rugzak minder gauw in de nek hangt bij ruiger werk zoals Enduro en All Mountain.
Het Exoskeleton rugpaneel zorgt ervoor dat er lucht tussen de tas en de rug kan komen waardoor je hier minder gaat zweten.Bergruimte

De Charge LR heeft ruimte voor 7 liter bagage. In de praktijk betekent dit, dat er genoeg ruimte is voor een multi-tool, pompje, binnenbanden, telefoon, portemonnee en eventueel een extra jasje.Het grote bergvak bovenin heeft 3 kleinere vakken voorzien van klittenband. Ook is er voorzien in een haakje om je sleutels aan te hangen zodat je deze zeker niet kwijt gaat raken. Bovenop het grote vak zit aan de buitenzijde een vak over bijna de gehele lengte van rekbare stof om bijvoorbeeld een shirtje in te kunnen doen.
Ten slotte zijn er nog twee zijvakken op de ‘vleugels’. Deze zijn makkelijk bereikbaar zonder de rugzak af te hoeven doen. Ideaal voor sportvoedingen of geld.

Conclusie

De Charge LR is een fijne drinkrugzak. Licht van gewicht en comfortabel. Het lage horizontale reservoir heeft als voordeel dat het meeste gewicht onderin zit. Hierdoor blijft deze beter op zijn plek. De bergruimte is ook goed te gebruiken doordat het reservoir niet in de weg zit. Nadeel is dat dit type reservoir niet zo makkelijk schoon te maken is in vergelijking met de andere modellen. Als je hier wat meer moeite voor wilt doen is de Charge LR een perfect bikemaatje.

Prijs: 90-100 euro.
www.camelbak.com/Sports-Recreation/Packs/2012-Charge-LR.aspx

Geplaatst door:  Ruben   8 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact