Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special NK singlespeed 2012

 16-05-2012   21:25

Dit jaar stond het NK singlespeed volledig in het teken van kabouters! De organisatie lag namelijk in handen van de kabouterclan. Singlespeed rijder Lars fungeerde als opperkabouter en heeft een succesvol NK neergezet.

Afgelopen zaterdag arriveerden de eerste rijders om alvast hun tent op te zetten en de omgeving van Hellendoorn te verkennen. Enkele deelnemers hebben een behoorlijk toeristische route genomen naar Camping Eelerberg en kwamen op de fiets vanuit onder andere Groningen en Langbroek. Ondanks dat het al mei is werden de kampeerders toch nog geplaagd met een lichte nachtvorst, en dat was goed koud!

Zondagmiddag verzamelden alle deelnemers en publiek zich op het specifieke singlespeed veld op de camping. De temperatuur was gelukkig al een stuk aangenamer geworden. Na een korte briefing was het tijd om richting het strikt geheime parcours in het nabij gelegen bos te gaan. Op een breed zandpad werd gestopt en hier konden de fietsen worden neergelegd voor de Le Mans start. Als laatste arriveerde nog een deelnemer op een éénwieler, “dat is pas singlespeed”!

Na de uitleg dat de rondetelling werd gedaan door een 7 jarig meisje volgde het opstellen en kon er gestart worden. De route volgde voor een deel de vaste mountainbike route van Hellendoorn met speciale, door kabouters aangegeven, paden welke normaal niet in de route zaten. Direct na de start was er een stevige klim, dat beloofde veel goeds… maar de rest van de route was juist glooiend met afwisselend brede paden, singletracks en natuurlijk de mooie klimmen en snelle afdalingen. Met name de door de kabouterclan gemarkeerde stukken waren een stuk technischer dan de vaste route. Her en der langs het parcours stonden ook kabouterbeelden waarvan er eentje je zelfs nafloot zodra je er aan voorbij reed.

De allersnelste was dit jaar degene met dit keer ongeschoren benen maar toch “Razorblade” op zijn frame: Nard. Met een fikse voorsprong op de tweede rijder kwam hij na vijf ronden als eerste over de finish. Hij won hiermee een stevige fles kabouterbier (La Chouffe) en een heuse kabouterfontein. Niet aanwezig maar wel winnares bij de dames was wederom Mirre. Nard mocht dus nog een tweede fles meer naar huis nemen. De bokaal voor de beste deelnemer bij de jeugd, en tevens enige deelnemer bij de jeugd, kon mee naar België. Thijs won een kabouterbeeld voor zijn heldendaad: het redden van een tuinkabouter uit het water in zijn woonplaats.

Meer foto’s en aftertalk zijn te vinden op het forum.

Tekst en foto's: Ruben Boer

Geplaatst door:  Ruben   4 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact