Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special Liquid Image Impact HD goggle camera

 26-07-2011   20:14

Wat onder water goed werkt moet ook voor offroad gebruik goed werken moet men bij Liquid Image hebben gedacht. De Impact HD verenigt een goggle en een camera zodat je met letterlijk een druk op de knop onderweg kunt filmen. Tot dusver is deze combinatie uniek te noemen, zeker met een HD video mogelijkheid. Wij reden met de HD 720p uitvoering. Later dit jaar is er ook een HD 1080p versie te verwachten.Camera

De bedieningsknoppen zullen waarschijnlijk eerder opvallen dan de lens van de camera. Deze zit vrij onopvallend in het midden van de goggle. Deze positie zorgt voor een ”true point of view” zoals Liquid Image dit noemt. De lens met een kijkhoek van 136 graden neemt dus alles op zoals jij het ook ziet. Direct naast de lens zit een kleine microfoon.
Aan de achterkant van de bril zit een display welke laat zien hoeveel foto’s en filmpjes er al zijn gemaakt. Aan een lampje is te zien of de camera opneemt. Het display is niet te zien wanneer je de bril opzet, het lampje wel.De camera heeft een 5 megapixel sensor en kan foto’s maken met een resolutie van 2992x1944 pixels. Foto’s worden opgeslagen in JPEG formaat.
Video is HD 720p oftewel 1920x720 pixels met maximaal 30 beelden per seconde. De ISO waarde en witbalans worden automatisch geregeld door de camera. Videobestanden worden opgeslagen als MOV bestand met H.264 indeling. Hiermee kan YouTube direct overweg.
De camera maakt gebruik van een Micro SD geheugenkaart. Er wordt een 4GB kaartje meegeleverd met ruimte voor 2 uur video of 4600 foto’s. De camera is geschikt voor maximaal een 32GB geheugenkaart. Een USB kabel en SD-adapter zijn meegeleverd om de bestanden eraf te kunnen halen. Hier is geen software voor nodig onder Windows en Apple systemen.
Er zit een 1200mAH oplaadbare lithium accu bij de goggle, goed om zo’n twee uur video mee op te kunnen nemen.
Om de beelden direct op een HD televisie te kunnen bekijken is een component videokabel meegeleverd.Goggle

De goggle zelf is een volwaardige goggle en geen accessoire om de camera maar te kunnen gebruiken. Hij voelt degelijk aan en ziet er vanaf een afstandje niet direct uit als een cameragoggle. Het neusstuk kan worden weggelaten door deze los te klikken. Bij de helm waarmee de camera is getest was dit nodig.
De goggle zelf is standaard voorzien van een transparante lens, er wordt een extra lens meegeleverd. Het is mogelijk om getinte lenzen te gebruiken. Er zijn drie verschillende tinten te verkrijgen. De offroad versie is te gebruiken met tear-offs, een wegwerpvizier welke je er tijdens het rijden af kunt trekken zodat je weer met een schone lens verder kunt.
De bril is verstelbaar zodat de goggle aangepast kan worden aan verschillende formaten helmen. Het schuim achter de goggle is vrij dik, maar wel zacht, en past zich daardoor goed aan. Door een andere lens en band te gebruiken kan de goggle ook worden gebruikt voor wintersport.Gebruik

De camera is heel eenvoudig te bedienen. Met de onderste knop zet je de camera aan en kun je kiezen tussen foto- en videostand. Met de bovenste knop start/stop je de videofunctie of maak je een foto. Wanneer het lampje blauw is staat deze in de videostand, knippert deze dan wordt er opgenomen. Is het lampje rood dan is de camera klaar om een foto te schieten. Het lampje is goed te zien met de goggle in gebruik. Je zult dan ook niet snel vergeten de opname te starten.
Foto’s en video van de camera halen is erg eenvoudig. De camera verschijnt na het aansluiten gewoon in de Windows Verkenner of in de Finder en daar zijn de bestanden direct benaderbaar.Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de fotocamera is een beetje korrelig en de bolling van de lens is duidelijk te zien aan de staalconstructie in de voorbeeldfoto. De foto functie is meer een handige extra dan iets waar de camera echt in uitblinkt. De focus van de camera ligt duidelijk op videogebruik.In de videostand kan de camera de snelheid goed volgen en is het beeld redelijk stabiel. De bolling van de lens is hier juist in het voordeel. Er is veel van de omgeving te zien dankzij de kijkhoek van de lens. Waneer je met je hoofd snel heen en weer gaat geeft dit wel een raar effect maar hier zul je bij normaal gebruik weinig last van ondervinden. In het originele bestand is er niet overdreven veel compressie te zien. De voorbeeldvideo is opgenomen bij avondzon. De video is te downloaden op vimeo.
De microfoon pikt alle geluiden goed op en het kleine beetje rijwind wat je nog kan horen is niet storend.Conclusie

Een goggle camera biedt ten opzichte van een helmcamera een groot voordeel in het gebruiksgemak. Doordat de camera in de bril zit ingebouwd hoeft deze verder niet meer worden gericht. Ook is een goggle camera minder kwetsbaar dan een camera op of naast een helm.
De Liquid Image Impact HD is eenvoudig te bedienen en biedt een goede videokwaliteit voor een dermate kleine camera. Nadeel is dat de camera niet los van de bril is te gebruiken maar dat wordt ruimschoots overtroffen door het gebruiksgemak. Erg prettig is dat het geheel compleet wordt geleverd met o.a. een 4GB Micro SD geheugenkaart, SD kaart adapter, tear-offs en component videokabel. Prijs: 249,99

Meer info:
www.liquidimageco.com
www.downhilldirect.eu

Geplaatst door:  Ruben   10 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact