Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special World Cup Val di Sole: XC & 4X

 01-08-2010   12:20

"Als de grote baas van de KNWU op bezoek is, dan haal ik maar meteen een medaille", dat moet Niels Wubben gedacht hebben bij het bezoek van Technisch directeur Thorwald Veneberg. Na zijn 2e plek op het EK in Haifa een maand geleden, was dit zijn eerste 3e plaats op een World Cup in de Under 23 categorie. Rudi van Houts was als van(h)ouds (pun intended) snelste Nederlander met een 18e plaats. Vlak achter Niels zaten nog Marco Minnaard en Henk Jaap Moorlag.

De strijd om de eerste plaats was het gebruikelijke zwitsers-franse feestje, waarbij Nino Schurter hier wederom als snelste uit de bus kwam. Bij de dames was er een lange strijd tussen Maja Wloszczowska, Catharine Pendrel, Irina Kalentieva en Katharine Compton, waarbij de Poolse Wloszczowska in de laatste ronde de beslissing forceerde.

De 4X final 's avonds werd deel met prachtig avondlicht verreden, zo kan iedereen goede foto's maken! Bij de dames was het zoals voorspeld voor Anneke een redelijk makkelijke walk-in-the-park, de rit naar het hotel met 3 resterende liters champagne was lastiger! Bij de heren leek Jared Graves op de overwinning af te stevenen, maar een slimme move van Roger Rinderknecht in bocht 2, liet de wedstrijd anders af lopen. Joost Wichman viste met een 6e plaats net naast het podium, maar liet daarna samen met Slavik de officials bij de doping controle lekker lang wachten...


Maja Wloszczowska wint de dames race met slechts seconden voorprong op nummer 2.


Nummer 2 bij de dames, Catharine Pendrel


Jaroslav Kulhavy door de moeilijkste rotspassage van het parcours.


Rudi van Houts wederom snelste Nederlander, 18e plek, genoeg reden om 's avonds met Jose Antonio een feestje te vieren...


Big wheels keep on turning... Todd Wells reed als enige Speci boy op een 29-er.


Dalby Forest repeat: ook ditmaal ging de strijd om de overwinning tussen Schurter en Absalon, al was er nu geen fotofinish nodig. Absalon finishte 4 seconden achter Schurter.


Het podium bij de mannen: Mathi Flueckiger, Absalon, Schurter, Vogel en Naef.


Under 23 podium: met Niels Wubben op plek 3!


Anneke met 4 liter champagne...


Alles wat je nodig hebt als fotograaf: camera, UCI photo vest, zak met lenzen, bier (in Spar tasje) en natuurlijk een John Deere pet!


Jared Graves domineert al het hele seizoen, had in Val di Sole wat goed te maken, maar kwam in de finale een slimmere/agressievere Rinderknecht tegen.


Air Prijkel in zijn eerste heat, helaas haalde hij net niet de kwart finale.


Snelste in kwalificatie, snelste/slimste/brutaalste tijdens de finale: Roger Rinderknecht!

Geplaatst door:  Steelboy   1 reactie

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact