Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special World Cup Offenburg

 24-05-2010   21:05

'Deutsche Grundlichkeit', daar weten ze in Offenburg bij het organiserende Scheiderbauer Sports team alles vanaf. Niet voor niets is het evenement vorig jaar tot Beste World Cup van het jaar door de UCI gekroond en dat laten de speakers op het event dan ook graag blijken! En dat is tevens het enige minpuntje wat je zou op kunnen noemen over het evenement...

Het evenement is lekker ruim opgezet, met de gehele vrijdag training, zaterdagmiddag de juniorenraces en op zondag de Elite dames en heren wedstrijd. Tussendoor is er op de zaterdagmiddag nog een soort van kids-cup voor de locale helden.

Junioren
Bij de juniorenrace waren alle ogen natuurlijk gericht op Michiel van der Heijden, die de twee vorige edities in Dalby Forest en Houffalize ook al op zijn naam wist te schrijven. Zoals hij na de race echter verklaard, voelde hij ditmaal niet de druk om wederom te winnen. "Toen ik er eenmaal bijzat, heb ik de anderen eens aangekeken, en dacht ik deze kan ik ook winnen" aldus Michiel. Dat zijn uiteindelijke voorsprong op nummer 2 Roger Walder zo'n 50 seconden bedraagt, verbaasde hem zelfs! Zo zie je maar wat een beetje onspannen sfeer zoals in het Combee team met zo'n jonge renner kan doen!

Uitslagen:
1. VAN DER HEIJDEN Michiel 1:34:26
2. WALDER Roger +00:52
3. TRARIEUX Julien +02:05
4. PAPRSTKA Tomas +02:23
5. PEDERSEN Jonas +02:43


Thijs Zuurbier bekijkt zijn ploeggenoot Michiel van der Heijden nog even voor de start en laat in de race zien dat hij als eerste jaars junior een aardig potje mee kan trappen!


Inmiddels zijn we fan geworden van Michiel, die in Offenburg zijn derde Wereldbeker overwinning bij de junioren dit jaar haalt.


Michiel bij de 'Wolfsdrop', hier nog in de achtervolging...


Gewoon nog 1 omdat we fan zijn...


En dat is overwinning drie...(en foto 5)!


Elite women
De elite dames race op zondag is een Canadees-Amerikaanse aangelegenheid. Tijdens de startronde schud Heather Irmiger eens flink aan de boom en blijven eigenlijk alleen Catarine Pendrel en Geargia Gould aan die spreekwoordelijke boom hangen. De bekende Europeanen, Lechner, Osl en Kalentieva moeten stuk voor stuk hun meerdere erkennen in het duo van het Luna team. Alleen de relatief onbekende Oostenrijkse Esther Suss kan nog enigzins in de buurt blijven van deze twee. Na haar podiumplek in Dalby Forest en Houffalize, laat de francaise Julie Bresset met een 6e plaats zien, dat Frankrijk een nieuwe 'Julien Absalon' voor de toekomst heeft, ditmaal echter in het damespeloton. De nog maar 20 jarige, rijdt nu al met de grote namen mee en laat zien dat zelfs een technisch parcours als Offenburg, haar geen enkele moeite kost!

Uitslagen:
1. PENDREL Catharine 1:37:24
2. GOULD Georgia +00:28
3. SÜSS Esther +00:38
4. PREMONT Marie-Helene +01:22
5. OSL Elisabeth +02:12
6. BRESSET Julie * +02:38
7. LECHNER Eva +03:18
8. KALENTIEVA Irina +03:33
9. LEUMANN Katrin +03:33
10. MCCONNELOUG Mary +03:44 95


Bij de dames is het Catharine Pendrel die als eerste het fotografenpeloton na de finish in mag rijden.


Naast teamgenote Pendrel, zorgde ook Georgia Gould voor een verrassende klassering: tweede!


Golden 'Oldie' Marie-Helene Premont laat met een 4e plaats zien dat ze zeker nog een geduchte concurrente is!


Willow Koerber kwam ondanks haar grote wielen en kleine frame niet verder dan een 13e stek.


Elite men
Tijdens de elite heren wedstrijd, kon je werkelijk over de koppen van het massaal toegestroomde publiek lopen, meer dan 20.000 bezoekers volgens de officiele schattingen! Ook het deelnemersveld bij de heren was indrukwekkend: maar liefst 225 deelnemers die het de drievoudig winnaars Julien Absalon moeilijk moesten gaan maken!
Die dacht daar zelf echter heel anders over en vertrok in ronde 1, om nooit meer een directe concurrent te zien tot na de 7 te fietsen ronden. Plaats 2 was voor de zwitser Nino Schurter die Absalon in Dalby Forest nog in de sprint wist te kloppen, plaats 3 voor de wederom verrassend sterk rijdende Tsjech Jaroslav Kulhavy, die als Rubena-Specialized local team rijder, nota bene Specialized factory rijder Christoph Sauser 1 plaats voor bleef. Beste Nederlander was hier wederom Henk Jaap Moorlag (26e), die op zijn beurt een verrassend goed rijdende Bas Peters slechts 3 plaatsen voor bleef.
Meest verbazingwekkende was echter dat de stukken parcours die bij de junioren en de dames nog beklimmingen leken, nu blijkbaar vlak geworden waren als we afgaan op de snelheid waarmee zowat het halve elite veld over deze stukken denderde!

Uitslagen:
1. ABSALON Julien 1:53:36
2. SCHURTER Nino +00:49
3. KULHAVY Jaroslav +01:08
4. SAUSER Christoph +01:24
5. VOGEL Florian +01:35
6. FLÜCKIGER Mathias * +02:20
7. HERMIDA RAMOS José Antonio +02:25
8. RUZAFA CUETO Ruben +03:27
9. KURSCHAT Wolfram +03:38
10. LEJARRETA ERRASTI Inaki +03:46


Burry Stander voor de race: opperste concentratie (en Iridium glazen...)


Speciaal voor de fans: Mathias Fluekiger (en Emily Batty)


Het zat Christoph Sauser nog niet echt mee dit seizoen, zou het aan zijn startnummer liggen, of zou hij dit startnummer gekregen hebben omdat het niet meezit...?!


Rudi van Houts was ook hier weer goed mee in het begin van de race, een valpartij, met wat materieelschade liet hem echter wederom geen andere keuze dan de schade te beperken.


Sven Nijs, nog immer met Olypische ambitie, noteerde een 24e plaats.


Keken zijn tegenstanders in Houffalize voornamelijk nog zo tegen Hermida aan, ditmaal, waren de rollen omgekeerd en mocht Jose genoegen nemen met een 7e plaats.


Wereldkampioen Nino Schurter leek heel even de race naar zijn hand te zetten... totdat Absalon ervandoor ging.


Simply the best: Julien Absalon deed zijn naam Mr. Offenburg eer aan en won de race wederom.


Alexis Vuillermoz liet zien dat zelfs een afgebroken frame/zadelpen hem niet kon weerhouden om als tweede bij de U23 race te eindigen. Drie seconden nadat deze foto genomen was, werd de fiets overigens heel snel weggehaald...


Wolfram Kurschat: singlering met derailleur... hmmm... maar check vooral het aantal tanden van zijn singlering!Tekst en foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  Steelboy   6 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact