Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special EuroBike 2009: Round-up

 06-09-2009   13:56

Terwijl de DP-crew op de terugweg was naar huis, bezochten maar liefst 21.000 fietsliefhebbers de publieksdag van de EuroBike. Dat is niet minder dan 3.000 méér bezoekers dan het jaar er voor! Dan te bedenken dat het op het dit jaar verder vergrootte beursterrein met ruim 39.000 bezoekers uit de vakhandel gedurende de drie dagen voorafgaande aan de publieksdag, al erg druk was. Met 1.028 exposanten uit 42 verschillende landen die gezamenlijk méér dan 300 wereld premières toonden, was deze achttiende editie van de EuroBike beurs de meest succesvolle tot dusver. Eens kijken of dit volgend jaar wederom wordt verbetert!

Hoewel het aantal exposanten en bezoekers meetbaar zijn, de beurs zelve is haast onmeetbaar daar waar het op de nieuwigheden, innovaties en/of gewoon mooie spullen aankomt. De voorbije dagen hebben we geprobeerd om een selectie te tonen van dat wat in onze ogen nieuw, uniek of gewoon mooi was. Dat van een dergelijke beurs niet alles te tonen is, neemt niet weg dat onze fotografen genoeg digitale fotorolletjes volgeschoten hebben, waaronder nog genoeg materiaal te vinden is dat we jullie niet willen onthouden.


Brede banden redefined....


Voor de ongelovigen; hij komt écht niet boven de 7,5 kilo!


Thomson's direct mount voorbouw.


Hoewel nog Sunn nog steeds, haast eigenwijs, ook stalen frames in de line-up houdt, hebben ze voor 2010 een iet wat speelse en minder high-end ogend kleurenpatroon en afwerking.


Sommige mensen hebben nu eenmaal een abrupte haargrens.


Velen liepen er aan voorbij, voor ons betekende dat extra tijd om te smullen...


En Johan zag dat het goed was.


Te zien op één van de kleinste stands, maar wat ons betreft wel dé stand met het 'betere werk'; Stijn Deferm's StijnCycles!


Mocht Jeff de fietsenbranche beu zijn, kan ie altijd nog frontman worden van de rockformatie Velvet Revolver....


High-end schoenenmerk Souplest breidt haar lijn voor 2010 verder uit.


Uh.. kleuren... juist ja...


Ze zijn er nog; gearbox DH-fietsen.
Op de hoeveelste reïncarnatie van Votec zaten we nu...?


Viva bicicleta de acero!


Yeti toonde vooral zwarte fietsen dit jaar, hier de 303-R.


Ook hier liepen velen aan voorbij, ook omdat hij er slechts 1 dag stond; Chris King's Cielo. De premiere was bedoelt voor InterBike, maar Europa kreeg hem eerst.


Een helmcamera, maar dan in je bril.


Het Deense New Ultimate debuteerde dit jaar op de EuroBike met hun lichtgewicht componenten. Vanaf dit najaar ook in Nederland verkrijgbaar.


Centerlock adapters zijn er met pennen in plaats van bouten, om de schijf af te steunen. FRM voorzag een ideale combinatie met de standaard 6 gaats montage om tot een lichter totaal concept te komen.


Terug naar de traditionele kleurpatronen op de immer instant gehouden stalen Blizzard.


Oranje boven! Invloed van de op de stand aanwezige Nederlandse importeur?


Interne kabelgeleiding is er doorgaans voor een optimalisatie van de kabelloop. Of de extra bochten bij deze Canyon daar aan voldoen..?


“This is no ordinary bike. Ordinary is boring." Empire's gegoten aluminium AP-1 op de stand van Hope.

Tekst: Jeroen van den Brand
Foto's: Dennis Jöris, Pieter d'Haens

Geplaatst door:  DeKerfs   13 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact