Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special Eurobike 2009: Dag 1

 03-09-2009   09:10

De economische crisis lijkt de fietsenbranche grotendeels voorbij te gaan. Aan de jaarlijkse groei van het aantal exposanten en bezoekers aan de EuroBike lijkt ook dit jaar nog geen einde te zijn gekomen. Hoewel het beursterrein verder is uitgebreid met nog eens twee imposante hallen, waren de hallen er afzonderlijk niet minder op gevuld.

Zoals we gisteren al opmerkte na ons bezoek aan de Demodag, is de aandacht voor het komende jaar vooral gevestigd op de carbonnen full suspension fietsen voor wat meer dan cross country gebruik en de gisteren ook al benoemde nieuwe generatie carbon race hardtails. De jaren met monochrome kleurenschema's van recent lijken ook voorgoed voorbij. High-end carbon hardtails zijn er vooral in de kleuren rood-wit-zwart, met uitzondering van de Cannondale Flash met zijn groen-wit-zwarte schakering. Juist de kleurencombinatie groen-zwart zien we opvallend veel terug bij bijna alle merken. Wellicht dat de oorzaak van deze trend te koppelen is aan de globale 'vergroening' van de maatschappij?

Fixed gear messenger-style fietsen zijn in 2010 gewoon mainstream geworden. Veel fabrikanten spelen in op de gehypte, versnellings- en remloze dunnebandenfiets en bieden deze kant-en-klare, 'out-of-the-box' fietsen zoveel mogelijk aan alsof ze vooral niet 'out-of-the-box' zijn. Wij voorspellen dat de echte messengerbikers in 2011 gewoon weer rijdt op een racefiets met een normaal racestuur en 10 of misschien zelfs 11 speed groepsets.

Genoeg gepraat. Video en plaatjes kijken!


Alutech's Jürgen probeerde op de beurs zijn backorders af te werken....


Voor mensen die graag een boodschap uitdragen; LED's in het wiel...


Vanaf komend jaar ook in Nederland verkrijgbaar tegen scherpe prijzen; Mongoose.


Axel Bult toont zijn laatste creatie; de Vredestein Black Panther Xtreme
Het agressievere profiel van de Xtreme voor extremere omstandigheden, wordt verder benadrukt door de 'tiger bite' in de zij-noppen


Axel's afstudeerproject nu omgezet in een product voor de verkoop; Vredestein's eigen latex-sealant voor UST en tubless-ready systemen.


[i]Fox' nieuwe 4-cross specifieke vork, de 831 (831 = area code van de Fox fabriek)Zoals elk jaar was ook 'De Eddy' aanwezig. Mooie stand, maar weinig volk aan d'n toog....


Ritchey toonde een nieuwe starre cross country vork. Leverbaar voor zowel 26" als 29" wielformaat, met een gewicht van 735 gram voor de 26" versie.


Brent Foes' inzending voor het 29er full suspension segment.


Het typische wegracemerk 3T zet vol in op mountainbikecomponenten met een breed assortiment carbon en aluminium sturen, stuurpennen en zadelpennen.


[i]Volgens de laatste modetrends; carbon en 'double chainring'.Rocket Ron klonk al als de naam van een ijsje, nu ook verkrijgbaar in vanillesmaak.


Bij Kona zagen we een niet alledaags ogende Shimano ketting.


Een beetje GT, een beetje BMC, een beetje alu, veel letters en misschien wel gewoon een beetje veel van van alles.


Rotor toonde de verbeterde Agilis 3G en de 3D voor cross country gebruik.


Nieuwe platformpedalen van White Industries.


Opgedane kennis bij de loopschoenen stond mede aan de basis van Vaude's mountainbikeschoenen en onderscheiden zich voornamelijk in pasvorm en gebruiksvriendelijkheid.


Cannondale Flash, weegt nauwelijks meer dan een gevulde drinkflash... uh... drinkfles.


Men neme een Chris King naaf en een spiegel... King Chris?


Van dik hout figuurzaagt men... frames, vorken, velgen... en kabelschoentjes....


Kabels door het frame, maar zo niet echt sjiek weggewerkt (...).


De lichtste vork op de beurs was ditmaal niet van carbon, maar van titanium.


Ook terug van weggeweest; RooX.


De opgedeelde Crank Brothers snelspanners vinden nu ook hun weg naar zadelpensluiters.


UK CNC'ing; Hope's nieuwe alu zadelpen.


Tomac Flint 29er met een alu frame en EBB

Tekst: Jeroen van den Brand en Pieter d'Haens
Foto's: Jeroen van den Brand, Dennis Jöris, Pieter d'Haens

Geplaatst door:  Ruben   14 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact