Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special BikeMotion Benelux - Volle bak!

 04-11-2008   18:43

Het was druk. Zelfs op vrijdagmiddag, toen om 14.00 uur de deuren open gingen, liep het al storm. Zaterdag en zondag was het niet veel anders en zo kon het zijn dat op de derde dag van de beurs de 20.000ste bezoeker verwelkomt werd. Kwamen er in 2007 in totaal 18.346 bezoekers naar de beurs, zo werd dat aantal al ruimschoots voorbij gelopen op de voorlaatste dag van de Bike Motion en kwam het totaal met de bezoekers op de maandag, de dag voor de vakhandel, meegeteld op 24.762 bezoekers. De 20.000ste bezoeker kwam uit België en dat was dan ook wel kenmerkend voor het gehele weekend. Met het wegvallen van de jaarlijkse Expo Velo in België, trok de Bike Motion dit jaar dan ook een grote hoeveelheid bezoekers uit België.

Naast 'druk', waren 'groots' en misschien toch ook wel 'exclusief' dé steekwoorden van de voorbije Bike Motion. Groots aangezien er dit jaar drie hallen nodig waren om alle standhouders ruimte te geven en daarmee is het de grootste editie ooit. Met een ruime vertegenwoordiging van een aantal high-end en exclusieve merken zoals Litespeed, Merlin en zelfs Serotta was er zelfs genoeg te zien voor de sportieve biker met een uiterst kritische kijk.

In een tijd dat 'daar buiten' een economische teleurgang gaande is, viel het deste meer op dat binnen in de drie halen grote hoeveelheden mensen samen pakten rond de meest exclusieve producten. De vaak wat kleinere stands met de lichtste carbon racefietsen en onderdelen, titanium frames en dure wielen waren erg populair. Maar ook genoeg publiek bij de grotere stands van een groot aantal relatieve nieuwkomers op de markt. Het Duitse Centurion, in Nederland op de markt sinds september, pakte groots uit met een breed programma. Ook het Oostenrijkse KTM was goed vertegenwoordigd en het uit België afkomstige Granville presenteerde eveneens een divers programma met scherp geprijsde instapmodellen en gedetailleerde high-end modellen in carbon en titanium. De voormalig profwielrenner Ludo Dierckxsens gebruikte deze Motion om in Utrecht zijn programma mountainbikes en racefietsen onder de naam 'Moozes' voor te stellen. Zijn Belgische collega Johan Museeuw deed hetzelfde met zijn eigen race- en cyclocrossframes vervaardigd uit een unieke combinatie van carbon en het natuurproduct vlas.

Ook al hebben we de EuroBike nog maar net achter ons, stiekem was er eigenlijk best veel écht moois en écht nieuws te zien tijdens deze editie. De markt lijkt steeds toegankelijker voor nieuwe merken die schijnbaar makkelijker dan ooit, een voet aan de grond krijgen in onze toch wel conservatieve fietsenbranche. Gezien het grote bezoekersaantal, de hoeveelheid en zeker ook de diversiteit van het aanbod deze Bike Motion, mogen we gerust stellen dat de tweewieler in de Lage Landen nog steeds in populariteit wint. Met recht iets om trots op de te zijn.


Dirty Pages Racing' Michael 'Bami' Garcia naast zijn custom Gazelle 4Xer


Het Belgische Granville polst de Hollandse meningen met hun brede collectie


Een hoop technologie in een remgreepje...


FRM mini V-brakes op Focus' cyclocross vlaggenschip


KTM pakte groot uit. Het brede programma bevat onder meer deze lichtgewicht full-carbon full suspension; Score


Lezyne; strak, elegant en vooral functioneel 'design'


Jazeker; Serotta op de Nederlandse markt!


Rigida Ryde; complete wielsets voor XC, FR, DH en race


Sieraden van Merlin


Sinds september op de Nederlandse markt; Centurion


"Hip to be square!"


Veel nieuwe details bij Cube's nieuwe Reaction. Naast een unieke buizenset ook ingeperste Shimano traplagers


Oók Canyon toonde een fiets voorzien van Hammerschmidt cranks


Idworx Alpine Rohler


Ouderwets klassiek; DeRosa


TA Specialites bladen voor de huidige XTR-generatie


Terug van weggeweest; onZa. Nu als bandenmerk met een divers assortiment


Cosmic Sports toonde de nieuwe Chris King traplagers. Dit zijn nog sample's, productieversie's zullen snel leverbaar zijn


Speciaal voor de Engelse markt, Van Nicholas Mamtor voor 'aggresive XC'


Vies vinkje...


Eigenwijze Duitser; Rotwild


Avid Juicy Ultimate Chocolate?


Santos Belt-Drive mét Rohloff


Edco Engineering haalde deze electrische mountainbike uit de States. Ruim 800 watt aan electrisch vermogen, te gebruiken mét of zonder trapondersteuning (broembroem-geluid zelf te maken....)


Voor wie mocht twijfelen; het merk Centurion behoort Merida


Easton's singlespeed wielset


Campa vond 10 speed nog niet genoeg


PowerTap nu ook voor op de mountainbike


Tekst: Jeroen van den Brand
Foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  DeKerfs   7 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact