Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special EuroBike 2007: Round-up!

 03-09-2007   20:44

Eigenlijk was de titel: "EuroBike 2007: The stuff we had left out because our time was too short", maar we vonden deze wat lang. EuroBike was dit jaar groots. Dat zegt men elk jaar, maar dit jaar was het zelfs met de extra hal, de Zeppelin Hangar op het naastgelegen vliegveld nog steeds 'volle bak', met als hoogtepunt de openingsdag op donderdag. Voetje voor voetje schuiffelen tussen de mensenmassa en zelfs wachten op je beurt om op sommige stands wat te kunnen zien.

Wat ons betreft was het échte hoogtepunt wat nieuws betreft de nieuwe SID vork van RockShox. Daarnaast zullen we naar alle waarschijnlijkheid en ondanks het slechte weer, de DemoDag volgend jaar terug zien. De algehele reacties op de deels in het water gevallen dag vóór de beurs, waren zeer positief en een leuke extra voor de vermoeide dagen daar opvolgend waarbij enkel het kijken náár fietsen en fietsonderdelen is toegestaan.

We bladeren nog eens goed door de digitale map met foto's en sluiten ons bezoek af met een aantal bezienswaardigheden die je toch gezien moet hebben.Bij Crank Brothers zien we nóg een variatie op de alternatieve manier van spaken........ met details zoals rechte spaakkoppen die we recent vaker tegenkomenScott + carbon, nu óók voor doorgewinterde cyclocrossersGazelle bezig met een come-back; hier het topmodel de W8, XC fullyCanyon's nieuwste carbon-telg; de F10Close-up van het CNC deel rond het bottom bracket en lagerpunt van Mountain Cycle's BatterySinglespeed naaf van het Engels Hope, verkrijgbaar in diverse ano kleurenEnduro Bearings; speciaal voor mountainbikes en vanaf nu in de Benelux verdeeld door SabmaNieuwe USD vork van Maverick; 165 millimeter veerweg en 36 millimeter binnenpoten. Later ook leverbaar met 200 millimeter veerweg. Bestand tegen freeride en DH gebruik!Carbon bovenpoten bij de MaverickCannondale's nieuwe ScalpelIntense nam de 29" versie van de Spider mee naar EuropaDe nieuwste generatie Zaskar's, dit jaar in carbon6" veerweg bij het El Guapo all-mountain frame van TitusYou can never have too many; over the top DH bike met dubbele achterdemper en dubbele schijfrem vóór, designed by Richi'The evil stepchild of the Slayer': de Slayer SlopeStyleBobby Root met z'n nieuwe DH bak van Canyon (met waarschijnlijk meer gewicht aan metaal in z'n mond dan aan z'n fiets...?)Litespeed's 29er Obed in een dames uitvoeringGerman Answer Force vork (nu zonder dame), zou 1150 gram moeten gaan wegenExtra Bling: Hayes 10th Anniversary schijfremmenTitanium óf carbon niet exclusief genoeg? Neem gewoon beide; Exogrid by Titus


Tekst: Jeroen van den Brand
Foto's: Dennis Jöris

Geplaatst door:  DeKerfs   10 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact