Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special EuroBike 2007: dag 2

 31-08-2007   18:14

Dag twee begon aanmerkelijk rustiger dan de voorgaande. Tot ons geluk dit maal geen lange files naar het beursgebouw toe en een algeheel meer relaxte sfeer. Na het slechte weer van de voorbije dagen, was het binnenterrein in de open lucht nu wel druk bezocht, al bleven de aangelegte parcoursen ter publiekelijk vermaak nog ongebruikt.

Op beurzen als de EuroBike zijn trends te spotten, bewegingen op de markt en waar het naar toe gaat. Zo hebben we gisteren reeds gemeld dat functioneel carbon de overhand lijkt te krijgen op het 'visuele' carbon. Zo werd ons vandaag toch wel duidelijk dat pure downhill fietsen gewoon niet de grootverkopers zijn en dat er meer aanbod is op het gebied van fietsen die geschikt zijn voor een bredere inzet voor in bijvoorbeeld de bikeparks.

Tijd om de highlights die we op dag 1 onopgemerkt voorbij liepen, alsnog op te zoeken en vast te leggen op de gevoelige plaat.Mountain Cycle Slopestyle; de BatteryKlassieke en moderne technologie in één; Brooks Swallow Classic TiSchwalbe's nieuwe versie van de vertrouwde Racing Ralph.......... en de nieuwe Furious FredLichtgewicht disc-only carbon mountainbike velgen van DT, 330 gram!Stevens SMC1Non-dirt, niet minder interessant; DuraAce carbon crankBrian Lopes' signature GT Lopes 55Bekend van de pedalen, nu ook wielen van Crank Brothers........ en eveneens een lichtgewicht, minimalistisch balhoofd met slechts 4 onderdelen........ én singlespeed cranksDe vernieuwde Cannondale ScalpelCube AMS HPC, carbon fully, hier nog als prototypeYeti AS-R SL For Racing Only, volledig uit carbon, met doorgetrokken zitbuis. Inclusief demper slechts 1804 grammen!

Tekst: Jeroen van den Brand
Foto's: Dennis Jöris en Coen de Jongh

Geplaatst door:  DeKerfs   14 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact