Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special EuroBike 2007: Demodag

 29-08-2007   14:27

Voor het eerst in de geschiedenis van de EuroBike beurs in het Zuid-Duitse Friedrichshafen werd deze vooraf gegaan door een Demodag. Een groot aantal fabrikanten en distributeurs van mountainbikes, racefietsen en zelfs stads- en vouwfietsen en de daarbij behorende accessoires en onderdelen namen bezit van het kleine dorpje Eichenberg. Op een steenworp afstand van Friedrichshafen biedt het Oostenrijkse Eichenberg, gelegen op een steile bergrug, de ideale mogelijkheid om al vast de nodige 2008 fietsen zelf uit te proberen.

De dag begon voor een kleine groep genodigden al vroeg met een door Giant georganiseerd ontbijt in een lokaal hotel, waarna zij de nieuwe Trance, Trance X en de Reign modellen presenteerden en hun visie op veersystemen toelichtten. Op basis van de goede reacties uit de markt werd het veersysteem voor 2008 niet gewijzigd, maar werd er met name door het toepassen van andere buizen ruim een halve kilo gewicht bespaard op deze modellen.

Uiteraard stonden er een aantal van deze modellen beschikbaar voor een goede testrit. Helaas leken de weergoden de organisatie niet mee te zitten; de regen kwam met bakken uit de hemel. Tot overmaat van ramp leek het dichte wolkendek weinig teken van breken te geven. Ondanks dat de zon tegen het begin van de middag gelukkig toch de overhand leek te krijgen, had de hevige regen het expo-terrein al reeds omgedoopt tot een 2008 fiets-versie van het Woodstock festival.

Met de hoop nog enkele droge ritten op nieuwe fietsen te kunnen rijden vervlogen, tijd om de vele stands op het expo terrein te bezoeken en de highlights al vast te selecteren.Nieuwe kroon, nieuwe casting en TPC demping voor de Manitou MinuteSpeciaal voor de Eurobike maakte Crankbrothers groene EggbeatersGary Fisher Superfly, lichtgewicht full carbon two-ninerMooie lijnen kenmerken de achterbrug van de SuperflyTrek's nieuwe ABP systeem


De quick release in het ABP systeem fungeert als steekas door een standaard naaf, de achterbrug lagering wordt vastgehouden door deze losse 2 delenFelt's Equilink systeem, hun oplossing voor het uitfilteren van pedaalinvloedenLook-at-this... voor zo'n 2200 euro zal deze volledig carbonnen mountainbikeframe verkrijgbaar zijn in NederlandSpecialized Stumpjumper, met eigen vorken, dempers, Roval wielen en een full carbon frame een opmerkelijke lichte all-mountain fietsDenkwerk: Specialized Brain Futureshock voorvorkDe Commencal Meta 6 vult het gat op tussen hun freeride fietsen en all-mountain fietsenCommencal Furious, Cedric's fiets nu ook verkrijgbaar voor de amateur slope(style)r...Herintroductie van de Koga Miyata Carbolite

Morgen meer nieuws semi-live vanaf de beurs!

Tekst: Jeroen van den Brand
Foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  Steelboy   5 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact