Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special Dirty Pages presents: Turner Experience Ride

 23-06-2007   22:43

Als professioneel mountainbiker was David Turner in de jaren ’80 en begin jaren ’90 van de vorige eeuw, betrokken bij de eerste ontwerpen op het gebied van veerconcepten. Dit deed hij onder andere voor firma’s als Rock Shox, Mongoose en Horst Leitner’s AMP Design. Sinds 1994 ontwerpt en bouwt David Turner full suspension frames onder eigen naam, Turner Suspension Bicycles. We mogen gerust stellen dat ervaring van Turner als een referentie gezien mag worden.
Waar veel andere (pionierende) fietsmerken regelmatig met nieuwe veerconcepten op de markt komen, is het des te opvallender dat de frames die David destijds bouwde, in basis erg weinig verschillen met zijn huidige collectie. De ‘four bar linkage’ die hij destijds ontwikkelde, werd voorzien van glijlagers. Waar de concurrentie snel overschakelde op industrielagers, bleef Turner zijn concept trouw.

Een klein, maar door velen als cruciaal betiteld framedetail, de ‘Horst Link’ werd het mikpunt van een hevige patentendiscussie. Uitvoerige analyses en het grondig bekijken van nieuwe mogelijkheden maakten dat Turner voor een wijziging in het ontwerp koos. De vertrouwde ‘four bar linkage’ bleef, maar daar waar voorheen de dropout een vast onderdeel was van de staande achtervork, maakte een verplaatsing van het scharnierpunt dit een vast onderdeel van de liggende vork. Torque Neutralizing Technology werd de nieuwe titel, kortweg TNT.

David maakte daarin een duidelijk statement, door van zijn (Horst Link) concept af te stappen en beweerde met deze vernieuwde scharnierbevestiging, nog steeds het karakteristieke Turner gevoel te krijgen.

Turner ride meeting
Dirty Pages organiseert op 14 juli de eerste officiele Turner meeting voor Turner rijders én geïnteresseerden. Deze dag zal bestaan uit het uitproberen van nieuwe Turner modellen en een Turner-toer. Voor mountainbikers die al op een Turner rijden de gelegenheid om hun enthousiastme voor het merk over te brengen en gelijkgestemden te ontmoeten en voor mountainbikers die nog geen Turner hebben, de kans om kennis te maken met de verschillende Turner modellen, voorzien van het nieuwe TNT systeem, en deze zelf te testen op een selectief parcours In Belgisch Limburg!

Omdat bij een full suspension de afstelling van vorken en dempers cruciaal is, zal er deskundige begeleiding aanwezig zijn om de techniek van de Turner bikes nader uit te leggen en om er zorg voor te dragen dat je als testrijder met een zo passend mogelijke setup van de testfietsen kunt rijden.

Voor deze Turner Experience Ride zijn de volgende modellen beschikbaar door Bikeboutique Akkermans:
1x Turner Nitrous, maat M; Cross country racer
1x Turner 5-Spot, maat M; Marathon/enduro
1x Turner 5-Spot, maat L; Marathon/enduro
1x Turner Flux, maat M; Cross country/Marathon
1x Turner Sultan-29”, maat M; bigwheel Cross country/All Mountain

Omdat het aantal testfietsen beperkt is, is er slechts plaats voor 10 geïnteresseerden!
Aanmelden kan op 2 manieren:
1) Stuur een email naar:

- Vermeld je complete gegevens (naam, adres, woonplaats, leeftijd, tel. nr, etc)
- Geef aan welke Turner je graag wil uitproberen en waarom
- Je ontvangt van ons een uitnodiging met de precieze gegevens
Voor de gelukkigen: neem ook je eigen fiets mee, zodat we na wat kleine testronden met de hele groep een grotere ronde kunnen gaan rijden.

2) Heb je al een Turner, dan hetzelfde rijtje, maar je geeft aan welke Turner je zelf meeneemt!


Meer informatatie:
www.turnerbikes.com
www.turnerbikes-eu.com

Geplaatst door:  Steelboy   5 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact