Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special Natte Oranje Race

 19-06-2007   12:50

Afgelopen zondag 17 juni maakten ongeveer 40 fourcrossers uit Nederland, België en Duitsland de reis naar Groningen om mee te doen aan de tweede wedstrijd van de Dutch Fourcross Series. Gezien het weer een zeer goede opkomst. Rond 12.30 uur begonnen de kwalificaties. Het was inmiddels redelijk opgeklaard, maar dit was zeker geen garantie voor een droge race. Er was inmiddels zoveel regen gevallen dat de track hier en daar was veranderd in een grote modderpoel. Ook tijdens de races viel er nog de nodige regen en ontstonden er zelfs grote plassen op de baan. Gezien het aantal deelnemers werd het een 32 afvalrace.

Daniël Prijkel, Team Kona - Dirty-Pages eigen World Cup rijder, kwam makkelijk de kwalificaties door. Nadat zijn Belgische teamgenoot Van Oost in de halve finale ten val kwam en Prijkel daarmee hinderde, bleef voor beide heren slechts een plek in de kleine finale over. Daniel kon dus ook niet in Groningen de frustraties van de niet gehaalde kwalificatie in Champery van zich afschudden.

Mark Willems was goed op dreef in de modder en bereikte zowel de junioren- als de herenfinale. Bij de junioren kwam hij o.a. de Duitser Ole Hahn tegen, die met zijn vader uit Strausberg, 32 km van Berlin, was overgekomen. Hahn bleek de snelste. Cees Kersten bemachtigde een verdienstelijke derde plek, voor Stefan van Tienhoven.

De damesfinale werd gedomineerd door Dirty-Pages eigen rijdster met de roze goggle, Mariëlle Jonker. Ze kwam zelfs in de heren race tot de kwart finale en liet menig heer achter zich. Marielle won met overmacht en gaat nu ook aan de leiding in het algemeen klassement bij de dames.

Met twee junioren en twee senioren aan de start was de finale van de heren de grote verrassing van de dag. Het jonge talent was echter niet opgewassen tegen de kracht van de heren. De race werd met overmacht gewonnen door Joey van Veghel, vorige week nog 28ste bij de 4e World Cup in Champery, Zwitserland, gevolgd door Leon van Valkenhoef. Mark Willems behaalde een verdiende derde plek.Uitslagen:

Heren:
1. Joey van Veghel
2. Leon van Valkenhoef
3. Mark Willems

Junioren:
1. Ole Hahn (D)
2. Mark Willems
3. Cees Kersten

Dames:
1. Mariëlle Jonker
2. Bianca van der Hoek
3. Lea Schleitenbach (D)

Geplaatst door:  Christiaan   16 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact