Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special World Cup Champery 4X / DH / XC

 09-06-2007   07:53

Gisteren zijn in een regenachtig Champery de kwalificaties voor de 4X verreden. Er stonden maar liefst 6 Nederlanders aan de start! Anneke Beerten mocht als eerste een tijd neerzetten op de net natgeregende en enigzins gladde piste. Met haar 4e tijd moet ze wel in de finale kunnen komen, waar Jill Kintner die de snelste kwali reed haar belangrijkste tegenstander zal worden.

De Nederlandse heren ging het minder goed af: Joost Wichman viel op de eerste rock sectie vroeg in de training, voelde zich wat duizelig en had zijn elleboog flink opengehaald. Na wat opgelapt te zijn door de EHBO en een aantal twijfelachtige runs, ging hij vervolgens op een van de laatste stukken nogmaals onderuit en is hierna naar het ziekenhuis gegaan (tevens om zijn ribben te laten onderzoeken die hij in Vigo blijkbaar al gebroken had). Dirty Pages' eigen Air Prijkel was beheerst de trainingen doorgekomen en mocht als een van de laatsten kwalificeren. Helaas kwam hij in een van de laatste bochten zo erg ten val dat nadat hij terug op zijn fiets sprong, hij er direct weer af moest omdat zijn stuur scheef stond. Hiermee verspeelde hij een aantal noodlottige seconden, waardoor hij helaas niet door de kwalificatie kwam! De teleurstelling was groot...
Bami Garcia was de volgende met pech: al de hele training was hij scherp aan het rijden, totdat ook hij onderuit ging en zijn duim 90 graden de verkeerde kant opwees... Hij mocht zich bij Joost in het ziekenhuis voegen.
Joey van Veghel deed het opmerkelijk goed. In de trainingen liet hij zijn boeren mentaliteit al zien door als een dolle achter iedereen aan te rijden en in de bochten zijn ellebogen liet werken. Met een 28e kwalificatietijd mag hij tevreden zijn.
Jurg Meijer deed wat van hem verwacht werd: hij zette een strakke 10e kwalificatietijd neer.

Resultaten:
Dames:
1. Jill Kintner
2. Rachel Seydoux
3. Fionn Griffiths
4. Anneke Beerten
5. Mio Suemasa (hou die voor de toekomst in de gaten!)

Heren:
1. Brian Lopes
2.Michal Prokop
3. Michael Deldyke
4. Scott Beaumont
5. Bryn Atkinson
6. Gee Atherton
7. Jared Graves
8. Michael Hannah
9. Dominik Gspan
10. Jurg Meijer

Opvallend: Cedric Gracia probeerde in de trainingen een nieuwe strategie uit: al brullend naar beneden rijden en zo de tegenstanders intimideren Smile

Meer nieuws volgt!

Geplaatst door:  Steelboy   58 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact