Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special Felt MDC 4X cup Winterberg (en een beetje IXS DH)

 23-05-2007   22:27

Dirtmasters festival, Winterberg. Het gravity festival bij uitstek nu er dit jaar geen World Cup in Willingen verreden wordt. Naast de nodige Dirt contests, was ook de Felt 4X cup en de IXS DH cup hier neergestreken. Voor ieder was wils dus. Het weer was goed, de parcoursen droogden na de regen op zaterdagochtend snel op en de duizenden bezoekerskonden genieten van een weekend spectakel. Dirty Pages was erbij en laat de beelden voor zich spreken!Kamil Tatarkovic / Jurg Meijer / Joost WichmanDames
Bij de dames een 15 koppig veld, met twee snelle duitse BMX-sters! Van Nederlandse zijde alleen Marielle Jonker aan de start (met haar nieuwe roze goggle...). Ze kwam helaas net niet verder dan de 1/4 finale.
De BMX dames heersten de gehele wedstrijd werden 1 en 2.

Winnaar bij de dames, de Duitse Steffi MarthElite heren
Bij de heren was de concurrentie sterk, erg sterk! Joost Wichman was uiteraard torenhoge favoriet. Jurg Meijer, DP's eigen teamrijder Daniel Prijkel, Bami Garcia, Joey van Veghel, Bernard Wessels en Bas van Son completeerden het Nederlandse veld. Verder stonden onder andere Kamil Tatarkovic, Guido Tschugg, Johannes Fischbach, Mick Hannah en Luke Strom aan de start.

Kamil / BJ / Joost


Gate-time: Kamil, BJ en Air Prijkel / dubbele portie Bami


Na spannende voorronden, waarin Meijer de nodige schuivers maakte, Joost van ver terug moest komen en Daniel moest vechten voor een goede klassering, resulteerde het uiteindelijk in 2 halve finale met in de ene Wichman, Fischbach, Tatarkovic en nog iemand en in de andere Meijer, Prijkel, Tschugg en nog een. Wichman, Meijer en Tschugg en een onbekende fransoos gingen door naar de finale, de rest mocht een kleine finale rijden. Hierin won Tatarkovic voor Prijkel. De finale werd door Joost op zijn sloffen gewonnen, gevolgd door Tschugg die Meijer en de fransman af had weten schudden (lees: een beuk had gegeven)

Halve finale: Jurg, Guido Tschugg, Daniel / Daniel, Kamil


De verdiende winnaar oefent nog even een stoppie op een van de tables...Hobby klassen
Door de vele valpartijen en het niet kloppend zijn van de eerdere startlijsten, duurde het heel lang voordat deze klasse mocht gaan rijden. Helaas begon tegen die tijd mijn lift alweer terug naar Nederland te rijden, dus daar kan ik geen zinnig woord over zeggen... ik geloof alleen dat het nogal een chaos was en dat niet iedereen er al te blij mee was.


IXS Downhill
Naast de 4X wedstrijd was er ook ruimte voor de slopestyle / dirters (het was meer dirt dit jaar), die hun kunsten konden vertonen op zaterdagavond. De IXS Downhill cup trok wat meer internationale deelnemers. Het mocht geen verrassing zijn dat Mick Hannah als eerste eindigde, terwijl hij dit weekend als testcase voor Champery voor het eerst serieus met flats reed... Nico Vink werd 3e en ook de andere bekende namen (Tatarkovic, Tschugg, Klausman) waren voorin te vinden. Van de Nederlanders heb ik alleen BJ Wessels van team 'badgasten' en Bas van Son zien rijden...

BJ / Bas van Son


Kamil / Mick HannahTekst en foto's: Coen de Jongh

Geplaatst door:  Steelboy   12 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact