Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special 4X Spring Race Groningen

 01-05-2007   22:13

Een zonnetje, meer dan 20 graden, een flink briesje, Joost Wichman, Jurg Meijer en Anneke Beerten en 63 andere deelnemers... slechts het topje van de ijsberg van de ingredienten van de eerste 4X wedstrijd van het seizoen.

De sfeer...


Al tijdens de Kona-testdag op zaterdag was het druk met inrijden. De baan was namelijk ten opzichte van vorig jaar aanzienlijk veranderd. Ook zondag vroeg krioelde het al van de 'inrijders'.

Dames
Tijdens de kwalificaties kwam Anneke Beerten al onzacht in contact met de harde Groningse kleigrond en moest haar wond gehecht worden in het ziekenhuis. Hierdoor bestond de finale uit Bianca van de Hoek, Simone Rengeling en Mariëlle Jonker. Deze laatste 'mistte' haar startmoment doordat ze bij het 'Riders ready' nog niet in haar pedaal zat. Tot de laatste meters was het spannend, maar Simone Rengeling wist Marielle nipt voor te blijven.

Mark en Ole / Podium dames


Junioren
Bij de junioren ging het met name tussen de Duitser Ole Hahn en Mark Willems. Dit was zo mogelijk nog spannender dan bij de dames, Hahn probeerde tot de laatste meter om Willems voorbij te steken, maar helaas. Cees Kersten moest genoegen nemen met de derde plaats.

Ole / Met vallen en opstaan...


Top 3 mannen: Meijer, Wichman, Prijkel


Heren
De finale bij de mannen leverde de verwachtte namen: winnaar van de eerste wedstrijd van vorig seizoen Koen van Valkenhoef, winnaar van de Strongest of all cup Daniël Prijkel en de World Cup podiumfinishers Joost Wichman en Jurg Meijer. Wichman en Meijer waren bij de start als eerste weg gevolgd door Van Valkenhoef en Prijkel. Doordat Koen van Valkenhoef uit zijn pedaal schoot kon Daniël Prijkel opschuiven naar een derde plaats. De afstanden tussen de heren bleven klein maar desondanks werd de eerste plaats van Meijer niet meer bedreigd.

Wichman / Van Veghel / Bami


Uitslagen:

Mannen top 3:
1 Jurg Meijer
2 Joost Wichman
3 Daniël Prijkel

Vrouwen top 3:
1 Simone Rengeling
2 Mariëlle Jonker
3 Bianca van de Hoek

Junioren top 3:
1 Mark Willems
2 Ole Hahn
3 Cees Kersten

Meijer / P-daddy / Bami


Team Bollenbakker-Foes / Fotofloris / 3 blije badgasten


Van Valkenhoef / RLD / Air Prijkel

Geplaatst door:  Steelboy   11 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact