Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special Kona Out of Bounds weekend

 14-06-2006   01:00

Het Oostenrijkse Leogang stond afgelopen weekend volledig op zijn kop van de Kona groove. Het weekend stond in het teken van de Top to Bottom Eliminator en Braun 26Trix. Deze zorgden voor veel spektakel. Daarnaast werden ook de 2007 Kona modellen gepresenteerd en konden er uiteraard Kona modellen worden getest. De avonden en nachten waren vanzelfsprekend voor de feesten en mountainbikefilms.

De Top to Bottom Eliminator is een unieke combinatie van downhill en fourcross. Vier rijders starten tegelijk waarbij de eerste twee die over de finish komen doormogen naar de volgende ronde. De parcours van de Eliminator loopt eerst stijl omlaag door het weilanden naar beneden. Dit is breed genoeg om in te kunnen halen maar dit was nog niet zo gemakkelijk. Na vele snelle bochten, schansen en een sprong over de weg vervolgt de route zich over het freeride parcours van bikepark BikeWorld. Hier is het lastiger inhalen omdat het daar smaller is maar niet geheel onmogelijk.
Bij de finale van de heren was het Greg Minnaar die als eerst over de finish kwam met daar vlak achter Fabien Barel. Kamil Tatarkovic wist Minnaar’s teammaat Matti Lehikoinen net voor te blijven en werd derde. Kona-Dirty Pages rijder Pavel van Oost maakte helaas een schuiver op het enige modderstuk van het parcours en moest hierdoor zijn koppositie in zijn heat afstaan en viel terug naar de derde positie. Helaas niet genoeg om door te mogen naar de volgende heat. Nico Vink reed een zeer goede wedstrijd en werd negende.
Tracy Moseley maakte voor Kona het feest compleet en won overtuigend bij de dames. Petra Bernhard werd tweede gevolgd door Helene Furwith en Ramona Stellnberger op de derde en vierde plaats.

Voor de Braun 26Trix was er naast het northshore gedeelte van het bikepark een groot dirt parcours aangelegd. Deze bestond uit een grote en een kleinere kuipbocht en zes grote doubles. Ook was er in de Kona partytent een kleine dirt aangelegd met twee doubles. Hier werd het publiek op de vrijdagavond al warm gemaakt voor 26Trix wedstrijden.

Tijdens de trainingen en kwalificaties op zaterdag werden er al aardig wat trucs uit de kast gehaald: backflips, tailwhips, 360’s, no handers, superman seatgraps en nog vele andere. Dat beloofde al veel goeds voor de finales.
Nico Vink deed naast de Eliminator ook mee aan de dirt wedstrijden en liet ook hier zijn vloeiende lijnen zien en zijn zeer hoge sprongen. De rijders moesten drie runs maken. De jury had de moeilijke taak om alle runs te beoordelen en de uiteindelijke winnaar aan te wijzen. Dit was erg lastig want er werden zeer strakke runs gereden door alle rijders met daarin onder andere backflips, tailwhips, 360’s etc. Een 720 werd helaas niet goed geland maar zorgde ervoor dat het publiek helemaal uit zijn dak ging. De sprong van de dag was de double backflip van Greg Watts, waanzinnig om te zien en goed geland. Hij deed deze truc voor de eerste keer en met succes! Helaas maakte hij zijn run niet helemaal af en was het niet genoeg voor de overwinning.
Winnaar was de Amerikaan Cameron McCaul. Hij zette met zijn laatste run een geweldige show neer. Andreu Lacondequy werd tweede en Jamie Goldman derde. De vierde en vijfde plek waren voor Paul Basagoitia gevold door Ben Boyko.
De runs van de vijf beste rijders zijn te bekijken op de site van Freecaster: www.freecaster.com/braun26trix Hier is ook de geweldige double backflip van Greg Watts te bekijken. De 2007 Kona modellen vindt je later deze week op DP!Tekst: Ruben Boer
Foto’s: Ruben Boer & Lucas Kane

Geplaatst door:  Ruben   5 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact