Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Special Seat 4X Masters Praag

 05-05-2006   21:58


Op 1 mei, de dag van de arbeid, stond een buitenwijk van Praag in het teken van 4-Cross. Het management van Michal Prokop, Polis Productions, had in deze wijk de Seat 4X Masters georganiseerd, een internationale 4-Cross wedstrijd. Er stonden maar liefst 5 Nederlanders aan de start, die ook allemaal de kwalificatieronden doorkwamen. Daniel Prijkel vertegenwoordigde het Team Kona - Dirty Pages, Joost Wichman en Jurg Meijer, beiden Cannondale Netherlands, en Ewoud Stam (die de dag voor de wedstrijd nog een Hayes rem 'geMacGuyverd' had) en Michael Garcia. Zij moesten het opnemen tegen een sterk internationaal gezelschap, bestaande uit wereldkampioen Brian Lopes, Michal Prokop, Kyle Strait, Michael Marosi, Kamil Tatarkovic en vele anderen.

Daniel Prijkel mocht meteen met de billen bloot door in de eerste heat tegen Lopes uit te komen. Helaas was 2 keer tegen Lopes uitkomen hem te veel en kwam hij niet verder dan de 1/8 finales. Ook Michael Garcia en Ewoud Stam haalden helaas de kwart finales niet.

Joost Wichman en Jurg Meijer hadden in de trainingen en de kwalificaties al laten zien dat ze snel uit het starthek konden komen en in een super tijd beneden konden zijn (resp zevende en achtste kwalificatietijd). Jurg ging in de kwarfinale echter door een stuurfoutje over zijn stuur heen en zag daarmee een plaats in de halve finale en mogelijk de finale aan zijn neus voorbij gaan. Joost hield het hoofd koel en bereikte redelijk moeiteloos de halve finale. Daar kwam hij echter net een meter te kort om ook door te gaan naar de finale. De kleine finale (plaatsen vijf tot en met acht) wist hij echter wel te winnen! Zodat de dag voor het Nederlandse kamp toch nog enigzins mooi afgesloten werd.

In de finale stonden Lopes, Prokop, Marosi en Tatarkovic, de van te voren verwachtte favorieten naast elkaar. Prokop kwam als eerste door de eerste bocht en Lopes kon weinig meer doen dan hem volgen en als tweede eindigen. Met Marosi op de derde plaats was het podium compleet.

Met de Seat 4X Masters heeft Tsjechië laten zien over een groot potentieel aan 4X talent en mogelijkheden te beschikken.
Foto's Copyright Coen de Jongh

Geplaatst door:  Steelboy   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact