Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Review: Camelbak Mule NV

 04-08-2014   22:22

Eén van de bekendste modellen van Camelbak is wel de Mule. Hiervan hebben we het nieuwste model in de NV uitvoering geprobeerd. Deze is in tegenstelling tot de gewone Mule voorzien van een ventilerend rugpaneel. Wat gelijk opvalt is de styling. Hier is erg veel aandacht aan besteed bij Camelbak. Zo zitten er bijvoorbeeld drie verschillende kleuren ritsen in zonder dat het echt opvalt. Naast de styling valt ook direct op hoe goed hij gemaakt is, alles ziet er stevig en doordacht uit. Er is nog geen los draadje te vinden!

Ruimte

Ondanks dat de Mule NV 12 liter bergruimte heeft oogt deze toch compact. En dan past er ook nog een 3 liter drinkreservoir in. Waar deze in moet is aangegeven met een blauw geanodiseerd buisje aan de rits.Er zijn 5 opbergvakken waarvan 4 voorzien van een rits. Direct voor het vak met het reservoir zit een groot vak met een lange rits over bijna de gehele hoogte van de tas. Hierin kan een extra kleding en een lange pomp is ook geen probleem. Ook een spiegelreflexcamera past er zonder moeite in en dan zou er nog een uitgebreide lunch bij kunnen. Bovenaan zit een klein vakje voorzien van extra padding waarin een GSM of MP3 speler past.Vooraan zit een vak welke aan de binnenzijde is voorzien van een aantal kleinere vakjes voor b.v. gereedschap, sleutels en een binnenband. Hier bovenop zit nog een kleiner vakje waar b.v. nog een portemonnee in zou kunnen.
Tussen het grote vak en het voorste vak zit een groot open vak waar een niet al te dik jasje of een extra shirt in zou passen.
Een helm kan met twee ingebouwde haakjes aan de tas bevestigd worden.Comfort

De Mule NV is voorzien van een rugpaneel met ingebouwde ventilatie. Door middel van vier verhogingen op het rugpaneel raakt de tas de rug niet. De verhogingen zijn zo gemaakt dat de lucht er langs en door kan. Het ziet er op het eerste gezicht wel apart uit maar het werkt goed. De rug wordt duidelijk beter geventileerd waardoor de opbouw van zweet minder kans krijgt.De schouderbanden zitten aan de bovenzijde aan de tas vast via een D-vormige beugel. Hierdoor kunnen de banden zijdelings bewegen voor extra comfort. De borstband is naast in de breedte ook in hoogte verstelbaar.In de heupband zitten aan beide kanten nog een klein vakje voor b.v. een energiereep. Deze vakjes hebben geen rits waardoor je er makkelijk iets uit kunt halen.
De Mule weegt leeg ongeveer één kilo.Reservoir

Het Antidote reservoir van Camelbak is voorzien van vele handigheden. Zo is de slang er af te halen om deze zo gemakkelijker door openingen te leiden. De draaidop is erg groot waardoor het reservoir goed is schoon te maken. Gevuld met water blijft de zak door een tussenschotje vrij plat waardoor het reservoir gemakkelijk in de tas past en niet bol gaat staan.
Wel had de drinkslang iets langer gemogen. Op de lagere standen van de borstband is de slang wat te kort om deze nog met de clip te kunnen gebruiken.
Een te lange slang is gemakkelijk in te korten dus een cm of 10 extra zou fijn zijn.

Regenhoes

Erg fijn is dat er aan de onderkant van de Mule NV een vakje is gereserveerd voor een opvallende gele regenhoes. Iets wat vaak niet standaard bij een drinkrugzak zit. Door de regenhoes over de tas te doen blijft niet alleen de inhoud droog maar ook de tas mooi schoon. Handig, zeker bij de door ons gereden groen/witte kleurencombinatie.

Conclusie

De Camelbak Mule NV is een comfortabele drinkrugzak met een zee aan bergruimte. Een ritje in de Alpen is geen probleem. Met het ontwerp zit het waarschijnlijk wel goed en de bouwkwaliteit is top. Verder zit de tas vol handigheden zoals een regenhoes. Wat iets minder handig is dat de clip op de borstband niet zo goed te gebruiken is op lagere standen. Een iets langere drinkslang zou dit oplossen.

Naast groen/wit is de Mule NV er ook in mosgroen, oranje/zwart, zwart/grijs en rood/bruin. De advies verkoopprijs is € 120,-

Meer info: camelbak.com

Geplaatst door:  Ruben   1 reactie

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact