Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws De nieuwe Nobby Nic van Schwalbe

 05-06-2014   18:47

De Nobby Nic is de band van Schwalbe met de meeste toepassingen: toeren, cross country, all mountain, enduro, je kunt het zo gek niet bedenken. Schwalbe presenteert nu de derde generatie van de Nobby Nic. Het profiel van de band is volledig tot op elke nop van het profiel herzien waarmee het volgens Schwalbe nog meer de band is voor alle omstandigheden. Ze zijn hiervan zo overtuigt dat de band ook de vervanger zal worden van de Fat Albert, een al zeer lang lopend model van Schwalbe.Markus Hachmeyer, chief R&D engineer: “It‘s not the fastest Cross-Country tire, not the toughest Enduro tire and also not the most grippy mud tire, but if you are looking for a tire that works in every situation, a tire that is never the wrong one, when it doesn’t matter what the weather is like, and no matter what kind of terrain is awaiting you, there is no better choice than the new Nobby Nic”.

Het nieuwe profiel heeft grotere noppen aan de buitenkant voor meer controle. De opening tussen de noppen moet zorgen dat de band niet snel volloopt met modder en zand. De middelste noppen zijn geoptimaliseerd voor meer tractie, meer grip bij het remmen en een voorspelbaar stuurgedrag. In het profiel van de band zijn de afmetingen van de band af te lezen om de maat sneller te vinden.De zijkant van de band is voorzien van een nieuw monofilament (draad uit één enkele vezel) Snakeskin materiaal. Hiermee is de band beter beschermt tegen scherpe voorwerpen en het maakt het tubeless maken van de band eenvoudiger. Tubeless Easy noemen ze dat bij Schwalbe en dit wordt de nieuwe standaard voor alle Schwalbe EVO mountainbikebanden. Het is nog steeds nodig om sealant te gebruiken alleen het zal nu minder werk zijn de band dicht te maken. Volgens Schwalbe hoort het steeds schudden en pompen hiermee tot het verleden.

Het Gewicht en de rolweerstand blijven gelijk ten opzichte van de huidige Nobby Nic en de nieuwe versie is vanaf de herfst verkrijgbaar.

Geplaatst door:  Ruben   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact