Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Canyon Stitched

 02-06-2014   20:14

De Canyon Stitched is terug. Sinds Canyon drie rijders in de top van de FMB World Tour voor zich heeft rijden, Thomas Genon, Anton Thelander en Peter Henke, was het duidelijk dat er meer aan de horizon zou zijn. Na 18 maanden ontwikkeling, testen en alle details aanpassen is het resultaat daar. De nieuwe Canyon Stitched.


Canyon Stitched 360° in true blue


Canyon Stitched 180° in deep black

De input van de rijders speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling: "The experience and knowledge of world class athletes is second to none. Ultimately they can offer better feedback and insights than any computer. Their input collaborated perfectly with the expertise of our designers and we believe the outcome speaks for itself," aldus Flo Goral, supervisor van het Canyon Factory Freeride team. De Stitched is uitgebreid getest tijdens het 2013 FMB World Tour seizoen zodat de rijders het frame en de geometrie konden perfectioneren. "The Stitched is just perfect. It's almost a part of me. I have never felt so confident on a bike," claimt Thomas Genon. Hij heeft al enkele podium resultaten behaald met de Stitched.De focus van het Stitched frame ligt op stijfheid en duurzaamheid bij een laag gewicht. Het hydroformed aluminium frame is voorzien van extra stijf deel rondom de bracketas. Daarnaast is er gebruikt gemaakt van een tapered balhoofdbuis om ook daar extra stijfheid te creëren. Het frame heeft een geïntegreerde kettingspanner. Hiermee kan er eenvoudig singlespeed worden gereden.


Peter Henke, foto: Markus Greber

Peter Henke: "I’m super happy with the new Stitched. It is light and the geometry feels great. It is agile, but also for large fast jumps it’s very stable in the air!"


Canyon Factory Freeride Team, foto: Markus Greber

De Stitched is er in twee versies. De Stitched 180° voor €699,- met een basis afmontage, en een Stitched 360° voor €1099,-, deze is vergelijkbaar afgemonteerd met de in de FMB World Tour gebruikte versie.

Meer info en specificaties: http://www.canyon.com/_nl/mountainbikes/series/stitched.html

Geplaatst door:  Ruben   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact