Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Tweede editie Zero Gravity Expo

 29-01-2014   12:24

Op 15 en 16 maart 2014, vlak voordat het buitensportseizoen van start gaat, verrijst in de TT-Hall in Assen een spectaculair evenement: Zero Gravity Expo. Dit event combineert wedstrijden en demonstraties van avontuurlijke sporten met een beurs waar de nieuwste producten op dit gebied worden gepresenteerd. ZGE is het enige evenement waarop deze activiteiten op één locatie samenkomen.

Actie!
Zero Gravity Expo staat garant voor actie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Grootste indoor-wakeboardbassin van Europa
  • Grootste indoor-dirtline (BMX/MTB) van Nederland
  • Internationale topatleten in wedstrijden van wereldklasse
  • Veel activiteiten voor bezoekers
  • De materialen die je in actie ziet zijn direct aan te schaffen op de beurs
  • Wakeboard, mountainbike, skatepark, bike trial, flatland BMX, longboard, slackline, BIGairbag en meer!
Zero Gravity Expo is dé ontmoetingsplek in Nederland voor iedereen die zich hobbymatig of vakmatig bezighoudt met extreme sporten.Achtergrond
Avontuurlijke sporten zijn in trek. Kijk naar tv-programma’s als RTL Extreme en de aandacht voor evenementen als MTV Nitro Circus en Red Bull Crashed Ice. En er komen trends bij: stand up paddleboarders surfen door de grachten, slackliners oefenen hun acrobatische kunsten in de parken en longboarders bezetten de fietspaden. Tel daarbij op het feit dat steeds meer van deze sporten een Olympische status krijgen – zoals BMX in 2008 – en trek de conclusie dat er sprake is van een onmiskenbare opmars.

Midden in die ontwikkeling vond in maart 2013 voor het eerst een uniek evenement plaats: Zero Gravity Expo. Deze eerste editie had bijna tweeduizend bezoekers, zo’n twintig standhouders, honderd sporters in zes disciplines en tienduizenden hits op sociale media als Facebook, Twitter en YouTube. De combinatie van verschillende avontuurlijke sporten bleek zo uniek en opvallend dat verscheidene media, waaronder SBS 6, GeenStijl en RTVDrenthe aandacht hebben besteed aan Zero Gravity Expo. Een indruk van ZGE 2013 krijgt u door de beelden op onze website www.zerogravityexpo.nl/in-de-media te bekijken.

Eyecatchers
De TT-Hall in Assen is de grootste evenementenhal van Nederland. Deze locatie ademt sportiviteit, snelheid en sensatie. Een enorm bassin met daarin ruim 2 miljoen liter water, een skatepark en een spectaculair zandparcours met steile sprongen zijn dé eyecatchers van het evenement. Hier vindt de actie plaats in de vorm van wedstrijden met internationaal deelnemersveld en demonstraties. Bezoekers kijken niet alleen hun ogen uit, maar kunnen ook zelf aan de slag op boards en bikes.

Over de organisatie
Zero Gravity Expo wordt georganiseerd door Free Minds Events; een jong evenementenbureau voor avontuurlijke sporten. FME wil die sporten samenbrengen zodat ze een groter publiek kunnen bereiken. De drie oprichters hebben allen een passie voor actiesporten als downhill mountainbiken, wakeboarden en snowboarden. Samen hebben ze jarenlange ervaring in het organiseren van sportevenementen, waaronder het Nederlands Kampioenschap fourcross in Groningen.

www.zerogravityexpo.nl

Geplaatst door:  Ruben   2 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact