Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws SforZ Rose Marathoncup 2013

 28-01-2013   19:55

Vorig jaar was de laatste RWP marathoncup met halve en hele marathons in Duitsland en België. Een groot gemis vond een groep fanatieke mountainbikers en hebben besloten de cup onder een andere naam een doorstart te geven. In 2013 gaat de competitie verder onder de naam SforZ Rose Marathoncup 2013.

De missie achter deze marathoncup is de populariteit van de marathondiscipline onder mountainbikeliefhebbers vergroten. Om deze doelstelling te realiseren is het noodzaak om de cup laagdrempelig te houden zonder extra kosten voor deelname (behalve het inschrijfgeld van de marathon zelf) of andere verplichtingen en dat zal dus ook zo blijven. Geen inschrijfkosten, geen noodzakelijke licentie. Iedereen die een mountainbike heeft kan meedoen.

Dit jaar is er een serie van 7 wedstrijden voor dames en heren, twee in Nederland en overige in België en Duitsland. In het regelmatigheidsklassement kan je op leeftijd categorie en afstand (middel- en lange afstand) punten halen, en je dus meten met andere deelnemers. Uiteindelijk tellen de vier beste resultaten, je mag er dus drie schrappen of niet starten.

Bij de vorige edities was het mogelijk om te kunnen kiezen uit een korte of lange marathon en dat zal nu ook weer mogelijk zijn. De korte marathon afstand is goed te doen voor de liefhebber die in de winter met gemak een toertocht van 50 tot 75km uit rijdt. Een korte marathon heeft een lengte van 50km tot 80 km en 1300 tot 1700 hoogtemeters. De lange marathon is vaak twee keer zo zwaar, zowel in lengte als hoogtemeters en is voer voor de echte duursporters onder ons.

De voorbijgaande edities van de marathon cup hebben al bewezen dat de Nederlandse marathontop deze cup serieus neemt en gebruikt om onderling uit te maken wie de sterkere is in deze discipline. Naast deze toppers zijn er ook veel cup deelnemers die als doel hebben de marathons lekker uit te rijden op zijn/haar eigen niveau. Voor iedereen wat wils in een prima sfeer.

Om nog meer nieuwe deelnemers naar de cup te lokken heeft de organisatie ook twee Nederlandse wedstrijden opgenomen in de agenda. Daarnaast is de organisatie alle opties aan het onderzoeken om de handen ineen te slaan met andere wedstrijdorganisatoren om zo de komende jaren het Mountainbiken in Nederland naar een hoger plan te tillen.

De wedstrijdkalender ziet er als volgt uit:

  • 03-04-2013 (zo) Bergrace Wageningen i.s.m. Bergrace MTB events
  • 21-04-2013 (zo) Kellerwald

  • 26-05-2013 (zo) Saarschleifen (Open NK)
  • 23-06-2013 (zo) Raid des Hautes Fagnes
  • 29-06-2013 (za) RWP Mountainbike Cyclo Midden Nederland
i.s.m. Stichting Mountainbike Promotie Nederland
  • 10-08-2013 (za) Nordenau

  • 07-09-2013 (za) 3-Taler Marathon
Meer informatie en inschrijven via:
www.mtbmarathoncup.nl

Geplaatst door:  Ruben   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact