Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Heropening Mountainbikenetwerk Midden-Limburg (B)

 27-06-2012   21:29

Het Mountainbikenetwerk Midden-Limburg werd voor het eerst geopend in 2006.
Dit geheel van verschillende mountainbikelussen en inrijroutes in het Belgische Genk, Heusden-Zolder, Zonhoven en Houthalen-Helchteren was toen het eerste netwerk van deze provincie. Ondertussen is het netwerk in 2008 ook verbonden met het iets meer zuidelijk gelegen Mountainbikenetwerk Euregio en vorig jaar met het Mountainbikenetwerk West-Limburg.Het Mountainbikenetwerk behelst 135 km bewegwijzerde routes en is in Heusden-Zolder via Lummen verbonden met het Mountainbikenetwerk West-Limburg (100 km aan routes) en is in Genk via Zutendaal verbonden met het Mountainbikenetwerk Euregio (682 km aan routes).Om de 135 km routes te realiseren, was er opnieuw een ruim samenwerkingsverband met verschillende overheidsinstanties en organisaties met als belangrijkste partners de stad Genk, de gemeenten Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Zonhoven en het Bloso.

Dit netwerk werd uitgerust met 10 nieuwe startborden, 16 nieuwe connectieborden, 1 000 nieuwe signalisatieplaatjes, 745 nieuwe bewegwijzeringspalen en ook een nieuwe flyer en stafkaart. De routes zijn volledig herzien en interessanter gemaakt daar waar mogelijk.

Limburg heeft ondertussen bijna 1 000 km bewegwijzerde mountainbikeroutes.
Deze routes worden tot nu toe maandelijks gecontroleerd door een vrijwilliger. Het onderhoud en de herstellingen worden uitgevoerd door de betreffende gemeenten.
De provincie Limburg heeft het initiatief genomen om nog meer bij te dragen tot de kwaliteit van de routes en zal voortaan ook een deel van dit onderhoud op zich nemen.

http://www.bloso.be/sportpromotie/MountainbikeroutesSite/Pages/Home.aspx

Geplaatst door:  Ruben   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact