Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Univé MTB Assen Zomertocht

 27-06-2012   20:49

Voor veel mountainbikers is mountainbiken vooral een zomersport. Toch worden er in de winter de meeste tourtochten georganiseerd. MTB Assen organiseert een zomertocht op zondag 8 juli. De tocht is zowel voor beginnende als ervaren rijders. Er is keuze uit een afstand van 25, 45 of 60 km. Deze bevatten voor elk niveau een leuke uitdaging.

In goed overleg met de gemeente Assen, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en het Waterschap Noorderzijlvest zijn er gepijlde routes uitgezet in het recreatiegebied Baggelhuizen (waar ook jaarlijks de 24 uurs wedstrijd wordt georganiseerd), het Fochtelooerveen en de bossen rond Veenhuizen. Er wordt gefietst op een afwisselend parcours met technische single tracks, mooie bospaden en leuke klimmetjes. Ook zijn er een aantal tempo-stukken ingelegd voor de meer ervaren fietsers.

De start is tussen 9.00 en 10.00 uur bij Restaurant-Zalen Van Veen in Assen-Witten. Leden van de NTFU betalen op vertoon van de ledenpas (Scan&GO) € 4,- en de andere deelnemers betalen € 1,- meer. Kinderen tot 15 jaar kunnen zelfs gratis meedoen! Tijdens de tocht zijn er verzorgingspunten ingericht, waar de deelnemers gratis eten en drinken kunnen krijgen.

De startlocatie is vanaf de A28, afrit 33, aangegeven met bordjes en er zijn goede parkeervoorzieningen. Na afloop is er een afspuitplaats voor de fietsen en kan er gedoucht worden. Ook kan er gezellig nagepraat worden in het restaurant.

Geplaatst door:  Ruben   2 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact