Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Thomson sturen

 01-06-2012   21:58

Het zat er natuurlijk wel een beetje aan te komen, sturen van het merk Thomson. Het begon allemaal met een zadelpen, stuurpen en sinds 2010 ook een zadelpenklem. Vanaf 1 september dit jaar worden hieraan ook sturen toegevoegd. Er is gekozen voor drie verschillende materialen: aluminium, carbon en titanium.

Voor cross country/all-mountain gebruik heeft Thomson twee verschillende carbon sturen en twee titanium modellen ontwikkeld. De carbon modellen verschillen vooral in de hoogte van het stuur. Het rechte stuur is zowel met een hoogte van +8 als -8mm te gebruiken door deze om te draaien. Het stuur heeft een hoek van 6 graden en weegt 185 gram. Daarnaast is er een versie met een hoogte van 12mm, een hoek van 6 graden naar achteren en 4 graden omhoog. Deze weegt 210 gram. Beide sturen gaan $129,95 kosten. De carbon sturen worden nu nog gemaakt in Taiwan. Vanaf 2015 wil Thomson deze in hun eigen fabriek gaan produceren.De titanium sturen zijn iets zwaarder dan hun carbon tegenhangers maar bieden wel meer comfort. De sturen zijn gesmeed uit 6/4 titanium en geborsteld afgewerkt. Beide sturen zijn 730mm breed met de keuze uit een hoek naar achteren van 6 on 12 graden. Het gewicht is voor beide sturen hetzelfde, 260 gram, even als de prijs: $249,95. Een titanium riser zit niet in de planning, het buigen maakt volgens Thomson het stuur niet sterk genoeg.

Voor downhill gebruik heeft Thomson gekozen voor 7050 aluminium vanwege het grotere risico op crashen en daarbij eventueel onzichtbaar beschadigen van het stuur indien deze van carbon zou zijn. Het klemgedeelte van het stuur is 65mm breed zodat het geschikt is voor Thomson's direct mount stuurpen. Dit zou volgens Thomson ook de stijfste stuur/stuurpen combinatie opleveren. Het stuur is 780mm breed, heeft een hoek van 6 graden naar achteren en 4 graden omhoog. De hoogte is 12mm. Het gewicht is 295 gram en gaat $99,55 kosten.

Naast mountainbike sturen staat er ook een race en cyclocross stuur op het programma. Deze zijn beide van carbon. Het cyclocross stuur is ontwikkeld in samenwerking met wedstrijdrijdster Katie Compton en draagt ook haar naam.

Specifiek voor Cannondale Lefty en Headshok gebruikers is er ook een nieuwe variant van de X4 stuurpen aangekondigd welke geschikt is voor deze 1.56" balhoofdbuis. De pen komt in 75, 95, 105 of 115mm lengte en gaat $99,95 kosten. Op de eerste foto zie je trouwens ook nog een prototype carbon faceplate.

Meer informatie:

http://bikethomson.com

Geplaatst door:  Ruben   3 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact