Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws 2013 X-Fusion productenlijn

 21-04-2012   12:57

X-Fusion is bezig met een opmars om zich een plaats te verwerven tussen de grote spelers op de suspension markt. Ze hebben inmiddels ook een verstelbare zadelpen aan hun productlijn toegevoegd waardoor ze met hun gehele productenlijn in de buurt komen van o.a. RockShox. Een goede concurrent dus die zeker niet onderschat moet worden. Ook sponsort X-Fusion inmiddels een aantal bekende rijders waaronder: Brian Lopes, Richie Sley en Tyler McCaul.

Naast een uitgebreide productenlijn timmert X-Fusion technologisch ook flink aan de weg, wellicht door de intensieve samenwerking met Paul Turner (mede-oprichter van RockShox). Voor 2013 hebben ze een nieuwe achterdemper ontwikkeld. Deze demper genaamd Microlite is slechts enkele grammen zwaarder als momenteel de lichtste demper, de DT Swiss XR Carbon. Een andere ontwikkeling is de unicrown, een uit één stuk bestaande kroon-stuurbuis combinatie wat voor 40% meer stijfheid moet zorgen ten opzichte van een conventioneel systeem. Naast stijfheid bespaart het ook nog eens zo'n 80 gram aan gewicht. Volgend jaar zal de Trace 29-er vork als eerste worden voorzien van deze vorkkroon-stuurbuis combinatie. De eerder genoemde verstelbare zadelpen is ook nog eens flink onder handen genomen.

Voor de volledige details kijk je hier: www.bikerumor.com/2012/04/17/first-look-2013-x-fusion-forks-hilo-sl-dropper-post-and-the-165g-microlite-rear-shock

Binnenkort zal Dirty Pages o.a. de X-Fusion Vengeance 170mm voorvork testen en reviewen. Houdt de site dus in de gaten voor onze ervaringen met dit opkomende merk.

Geplaatst door:  dleidelmeijer   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact