Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Nukeproof Rook slopestyle frame

 17-04-2012   21:24

Nukeproof zal komende donderdag hun nieuwe slopestyle frame presenteren tijdens de Sea Otter Classic in Californië. Het frame gaat “Rook” heten en is ontwikkeld in samenwerking met slopestyle rijder Jack Fogelquist. Het gras is ze echter al een beetje voor de voeten weggemaaid want BikeRumor heeft al de eerste foto’s gepubliceerd.

Het meest bijzondere aan het frame is de geïntegreerde hydraulische gyro (Trickstuff Trixer) in de balhoofdbuis. Hiermee is het mogelijk het stuur volledig rond te draaien zonder dat er extra lange hydraulische remleiding nodig is voor de achterrem. Door het integreren van de gyro in de balhoofdbuis is de totale inbouwhoogte slechts 10mm hoger dan de balhoofdbuis zelf, inclusief balhoofdlager. Zo laag is bij een normaal frame met hydraulische gyro niet mogelijk.

Het veersysteem is volgens Nukeproof licht progressief voor een stijf platform geschikt voor dirt jump en slopestyle. Door de luchtdemper met een lagere luchtdruk te rijden zal het frame met een meer actieve vering beter geschikt zijn voor freeride en trail gebruik.

De geometrie is geoptimaliseerd voor een 110mm vork wat een 13” brackethoogte geeft en balhoofdhoek van 69 graden. Wanneer er een 160mm vork wordt gebruikt ontstaat er een 13,75” brackethoogte met een balhoofdhoek van 66 graden. De liggende achtervork is kort gehouden voor beter kombochtenwerk en manualen.

Meer op BikeRumor:

www.bikerumor.com/2012/04/17/spy-shot-fogels-prototype-nukeproof-slopestyle-bike

Geplaatst door:  Ruben   4 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact