Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Raijin: binnenkort weer titanium bij Kona

 19-01-2012   22:03

Kona en titanium zijn al sinds het begin van de jaren 90 een bekende combinatie. De eerste Kona frames uit titanium werden gemaakt bij het Zweedse Sandvik.
Dit voorjaar komt Kona met een nieuw titanium model, de Raijin. Deze wordt gemaakt bij Lynskey in de USA.De Raijin, vernoemd naar de Japanse god van donder en bliksem, is geheel van deze tijd: 29” wielen, BB30 bracket, schijfremnokken en geschikt voor een 100mm tapered vorkbuis. De vernoeming naar de god Raijjn is niet voor niks gekozen voor dit frame. De geometrie en het gebruik van de eigenschappen van titanium maakt de Raijin volgens Kona zeer geschikt om met een hoge fun-factor flink mee te vlammen.

Het frame wordt uitgevoerd in 3/2,5Ti in een geborstelde afwerking met laser geëtste logo’s. De balhoofdbuis is ontworpen voor een zero stack lager aan de bovenzijde en een 1.5” extern lager aan de onderzijde. Door middel van verstelbare dropouts is het frame eenvoudig voor singlespeed of een versnellingsnaaf te gebruiken. Een derailleur is ook mogelijk maar dan moet er een andere dropout worden gebruikt.
Het frame in 18” (ook in 16”, 19”, 20” en 22”) maatvoering weegt 1.8kg.

De Raijin komt alleen als los frame op de markt en wel vanaf begin april. De beoogde verkoopprijs van 1899,- dollar wordt gelukkig niet één op één omgezet naar euro’s en dat scheelt aanzienlijk: €1399,-.

Geplaatst door:  Ruben   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact