Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Niner vernieuwt Air 9 en E.M.D. 9

 25-08-2011   21:01

Niner heeft haar Air 9 en E.M.D. 9 frames flink onder handen genomen. Door hydroforming, aluminium vormen onder oliedruk, toe te passen op beide frames is de stijfheid en sterkte toegenomen. Ook biedt hydroforming meer mogelijkheden voor het ontwerp van het frame.Niner Air 9

Hydroforming is niet mogelijk met een scandium-aluminium legering. Hierdoor is Niner voor de Air 9 een aluminiumsoort uit de 6000 serie gaan gebruiken. De hydroforming technieken maken het mogelijk de vorm van de buizen nauwkeurig te ontwerpen en zo de eigenschappen en look van het frame te verbeteren. De vernieuwde Air 9 is hierdoor stijver, sterker en lichter dan de vorige serie. Hydroforming is toegepast voor de bovenbuis, onderbuis, balhoofdbuis en de achtervork.
De nieuwe Air 9 is 70 gram lichter geworden dan het scandium model.Doordat het frame nu van aluminium is staat de deur ook open om in plaats van lak anodisatie toe te passen. Scandium is hiervoor niet geschikt. De nieuwe Air 9 is dan ook in geanodiseerd zwart leverbaar met subtiele logo’s in dezelfde kleur.

Verder zien we op de Air 9 een tapered balhoofdbuis geschikt voor geïntegreerde lagers. De totale hoogte van de balhoofdbuis met lagers is gelijk gebleven aan de originele Air 9. Voor het bracket is er gebruik gemaakt van de press fit 30 standaard. Niet alleen zijn hierdoor de modernste vorken en cranks te gebruiken met de Air 9, ook kan hiermee nog meer gewicht bespaard worden in de afmontage.Niner E.M.D. 9

Ook bij de nieuwe E.M.D. 9 is er voor hydroforming gekozen. De bovenbuis heeft een grotere diameter gekregen en ook hier is een tapered balhoofdbuis gebruikt. Het bracket is wel een standaard model. Ook de E.M.D. 9 is leverbaar in zwarte anodisatie.

Meer informatie: www.ninerbikes.com

Geplaatst door:  Ruben   6 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact