Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Fulcrum 29” wielen voor 2012 vernieuwd

 13-07-2011   21:57

Fulcrum heeft voor 2012 haar 29” wielensets volledig herzien. Ten eerste is de naam gewijzigd van Red Metal naar Red Power. Daarnaast is het gewicht van het topmodel, de Red Power 29 XL, door de aanpassingen iets toegenomen. Het verschil tussen de XL en SL variant is hierdoor dan ook wat minder groot geworden wat ook de uiteindelijke keuze voor één van de twee lastiger zal maken.

Red Power 29 XL

Voor de Red Power 29 XL is Fulcrum afgestapt van de aluminium spaken en wordt er gewoon gebruik gemaakt van RVS. De stijfheid en duurzaamheid zullen hiermee waarschijnlijk toenemen, het gewicht helaas ook. De rechte spaakkop op de spaken is gebleven. In het voorwiel zijn aan de kant van de schijfrem 16 spaken toegepast. Aan de andere kant van de naaf zijn dit er 8. Achter is dit aantal aan beide zijden gelijk om er volgens Fulcrum voor te zorgen dat de spaakspanning in het wiel stabiel blijft onder de krachten van de rijder.
Er wordt een adapter meegeleverd om het voorwiel met een 15mm steekas te kunnen gebruiken. Het achterwiel is nu ook geschikt gemaakt voor het Syntace X-12 systeem.
Het gewicht van de wielen is door de aanpassingen toegenomen met 165 gram tot een totaal van 1915 gram.

Red Power 29 SL

De Red Power 29 SL heeft voor en achter 28 spaken met net als bij de Red Power 29 XL een rechte spaakkop.
Bij de Red Power 29 SL wordt ook een adapter voor een 15mm steekas meegeleverd. Het achterwiel is alleen geschikt voor een snelspanner. Het gewicht van deze set is met 2120 nagenoeg gelijk gebleven met aan de huidige versie.

www.fulcrumwheels.com

Geplaatst door:  Ruben   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact