Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Geen kopzorgen meer over je headset?

 15-11-2010   19:41

Een nieuwe headset kiezen voor je stalen ros is tegenwoordig bepaald geen eenvoudige aangelegenheid: Door de uiteenlopende passingen en maten is er een wildgroei ontstaan, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Dus is het tijd voor nog maar een standaard? Wellicht zullen de criticasters vrezen voor nog een standaard naast de al bestaande, maar gelukkig hebben een groot aantal toonaangevende fabrikanten de handen in een geslagen. Het gaat dus niet zo zeer om een nieuwe maat, maar om herkenbare en vooral eenduidige maatomschrijving van de componenten.

Acros, Cane Creek, Hope, Race Face, Reset en Ritchey nemen vanaf volgend jaar de zogenaamde Standardized Headset Identification System (S.H.I.S.) maatvoering op in de catalogus. Aan de andere kant van de productieketen zijn er al enkele fietsfabrikanten die vanaf volgend modeljaar de standaard gaan voeren, zoals Niner.

De S.H.I.S. is dus een standaardnotatie die zowel het cup type (External Cup, ZeroStack en Integrated) als de maatvoering passingen in je frame en de stuurbuis ter hoogte van de bovenste én onderste cup omschrijft.Met zo'n omschrijving zou het gissen naar het juiste balhoofd of vervangingslager kinderspel moeten worden. Hooguit kan het zijn dat je de schuifmaat moet raadplegen als de maten nog niet verwerkt zijn in een aanduiding of sticker op je frame...

Bron: www.bicycleheadsets.com

Geplaatst door:  DeKerfs   0 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact