Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Ritchey Classic

 09-11-2010   22:26

De titel is eigenlijk tautologisch. Tom (Ritchey) is immers feitelijk vanaf dag één al betrokken bij de ontwikkeling van de mountainbike, voorafgegaan door een indrukwekkende carrière als raceframebouwer en verdienstelijk wielrenner. De titel staat in deze ook voor een nieuwe kleurloze onderdelenlijn. De voorbije jaren zagen we de introductie van 'net iets anders zwart', gevolgd door wit en vorig jaar zelfs rode componenten met het Ritchey logo. Wat Chrysler deed met de PT Cruiser, Volkswagen met de New Beetle en Fiat met de 500, lijkt nu ook een hit te zijn in de fietsenindustrie. Retro is 'in'.

Opvallend genoeg lijkt iedereen terug te grijpen op de 'ano-hay-days' van de jaren '90. Paars, blauw, groen, goud... als het maar geanodiseerd is. Ritchey ging toen al niet echt op in die 'beken-kleur-fase' en ook bij hun huidige blik naar het verleden doen ze dat niet. Onder het Classic label brengt Ritchey nu een selectie stuurpennen, sturen en zadelpennen uit in gepolijst aluminium. Zelf zeggen ze er over: "This is the group for fixies, lugged steel, and even the latest race bikes looking to stand out."

Opvallen lijkt vooral het sleutelwoord, want niet alle componenten met dit label zijn de lichtste in hun soort. Zo zijn sommige sturen gebaseerd op de Pro serie terwijl de zadelpen een afgeleide is van de WCS zadelpen. Op de EuroBike vonden we al uit dat de reden hier voor simpelweg ligt in de manier hoe de gebruikte aluminium legeringen uit verschillende groepen er in gepolijste toestand uit zien. Het gemaakte compromis in de selectie uit het bestaande gamma is dus niet zo zeer functie versus gewicht maar vooral functie versus uniforme polijstbaarheid. Zodoende matchen de onderdelen nu qua uitstraling perfect.

Classic 10º en 5º mountainbike sturen
In de Classic-trim heb je op mountainbike gebied de keuze uit twee sturen. Het Ritchey-typische 10º 'flat rizer' stuur en een 'standaard' 5º recht stuur. Beide overigens wel uitgevoerd met een 'moderne' oversized stuurpendiameter. De 10º weegt 340 gram en kost €30,60. Het standaard stuur weegt 202 gram en heeft een adviesverkoopprijs van €22,20.

Classic 4 Axis stuurpen
Met een gewicht van 107 gram is de Classic 4 Axis stuurpen de high-polish variant van de bekende WCS stuurpen. De pen is verkrijgbaar in lengtes 90 tot en met 130 millimeter, is voorzien van bouten uit roestvast staal en uiteraard eveneens bedoelt voor het toepassen van oversized sturen. De Classic 4 Axis stuurpen kost €55,90.Classic Curve Road stuur
Bij een klassieke groep hoort een klassieke racebocht. Met 128 millimeter is dit echter wel een compact model. Eveneens gebaseerd op de WCS variant en dus een competitief gewicht van 266 gram. Verkrijgbaar in drie breedtes; 400, 420 en 440 millimeter voor een adviesverkoopprijs van €44,40.Classic zadelpen
Misschien is dit nog wel het meest 'echte' en herkenbare klassieke Ritchey product; de 3D gesmeed zadelpen. Ook deze variant is afgeleid van de WCS versie en weegt 245 gram (Ø31,6 mm x 350 mm). De zadelklemming heeft een offset van 25 millimeter en is in tegenstelling tot de authentieke WCS zadelpen voorzien van twee bouten. De pen is verkrijgbaar in Ø27,2, Ø30,9 en Ø31,6 millimeter diameters, allen met een lengte van 350 millimeter voor een prijs van €55,90.De Classic onderdelen zijn inmiddels via het dealerkanaal per direct leverbaar.

Bron: www.ritcheylogic.com

Geplaatst door:  DeKerfs   7 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact