Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws WNF Challenge: mountainbiken voor het goede doel

 05-11-2010   15:21

De WNF Challenge, is dit de nieuwe Camel Trophy? Alleen dan ecologisch wat verantwoorder? Het zou best eens kunnen! Van 12 tot 14 mei namelijk gaan teams van 6 personen samenwerken om tot een multidisciplinaire topprestatie te komen. Moet er worden gebiked? Jazeker, maar daar blijft het niet bij: De andere disciplines zijn zeilen, kanoën, crosslopen en zelfs wadlopen.

De teams bestaan uit 4 kernleden en 2 personen in een supportteam. Naast de sportieve disciplines moet er worden genavigeerd, waardoor er naast fysieke prestaties ook samenwerking en tactisch inzicht word beproeft. Op dag één van de adventure race voeren de teams vanuit Heeg per zeilboot de Friese meren op. Op de tweede dag komt mountainbike uit de stal om Friesland te doorkruisen, om vervolgens per kano het Laauwersmeer te bedwingen. Op dag drie gaan de teams weer de mountainbikes op om vervolgens het wad te belopen richting Ameland. Op het eiland aangekomen wordt weer verder gemountainbiket, om af te sluiten met een crossloop.

Het Waddengebied is direct de link met het Wereld Natuur Fonds, dat zich inzet voor unieke natuurgebieden. De deelnemende teams gaan tevens de uitdaging aan om € 8000,- sponsorgeld te werven, zodat het Wereld Natuur Fonds haar werk kan blijven uitvoeren. Meer informatie over deze bijzondere wedstrijd is te vinden op: www.wnf.nl/challenge.

En heb je geen team? Dan kun je terecht bij de hoofdsponsoren Vaude en Kathmandu. Zij zijn nog opzoek naar een volledig team. Heb je ervaring met bovengenoemde sporten, dan kun je een motivatie achterlaten op info@vaude.nl.

Meer info:
http://www.vaude.nl
http://challenge.wnf.nl/

Geplaatst door:  Steelboy   5 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact