Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws NK Marathon Groesbeek

 19-09-2010   18:27

"Jullie zijn toch van die freeriders...?" is een tekst die we ontelbare keren hebben aangehoord, als we en aantal jaar geleden vertelden dat we van Dirty Pages waren. Natuurlijk, heel veel forumleden zijn behoorlijk 'into gravity' en ook zelf zijn we niet vies van een baggy short, maar het was wel een goede reden om ook eens aan de XC kant aan de spreekwoordelijke weg te timmeren. Een XC wedstrijd team leek ons een prima optie en aldus geschiedde...

En zo gebeurde het dat een paar jaar later, op het Nederlands Kampioenschap Marathon in Groesbeek afgelopen weekend, onze teamrijdster Mirre Stallen zowaar naar een tweede plaats achter 's Neerlands snelste mountainbikerster Laura Turpijn rijdt. Tot zo'n 20 kilometer voor het einde, reden ze samen en pas in het laatste deel wist Laura van haar weg te rijden. Het gat met de concurrentie achter Mirre was groot, uiteindelijk ruim 7 minuten op de finish...Naast Mirre's prestatie zeker ook aandacht voor de andere teamrijdster aan de start: Kiona Harbers. Zonder ook maar 1 marathon dit jaar gereden te hebben en zonder er specifieke naartoe gewerkt en getraind te hebben, eindigde ze erg verdienstelijk als 10e!
De verhalen van Kiona en Mirre zullen snel op de eigen weblog te lezen zijn.

En de vriend van Mirre, Nard Clabbers, die steeds harder moet trainen omdat hij Mirre anders niet meer voor kan blijven, eindigt in zijn wedstrijd (Masters 1) op een derde plek. Maar ook Gene Rekko, bekend van zijn eerdere Transalp relaas, deed mee om de podiumplekken. Een tweede plaats op het NK Studenten niet-licentiehouders was zijn deel.

Wie zei er ook alweer dat Dirty Pages alleen voor freeriders was?!


En omdat het fotograferen van marathons betekent dat je vaak heel lang moet wachten, een paar platen hoe mooi de natuur in Nederland nog altijd is!

Geplaatst door:  Steelboy   19 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact