Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws WK Mont-Sainte-Anne; de Hollanders

 06-09-2010   12:47

Met al het Eurobike-nieuws zouden we bijna vergeten waar het om gaat: fietsen is natuurlijk eerst en vooral een werkwoord en daarna pas een zelfstandig naamwoord in meervoudsvorm. 'Ondertussen' was er dus gewoon een WK aan de gang in Mont St. Anne, Canada...

Aldaar heeft Michiel van der Heijden de regenboogtrui veroverd bij de junioren cross country! Het goud verdiende hij met een dominant gereden race en een voorsprong van 1.48 minuut. Tijdens de startronde keek Van der Heijden nog een beetje de kat uit de boom, maar in de eerste volle ronde op het technische (maar droge) circuit kon hij al wegrijden bij de concurrentie. Hij zou de leiding niet meer uit handen geven en zijn voorsprong langzaam maar zeker uitbreiden met een superconstant gereden race. Wat een beloning op een hiervoor al uitstekend seizoen! Go Michiel!

Na een 7e plaats bij de team-relay, een 34e plaats voor Anne Terpstra bij de U23 dames en een 9e, 12e en 15e plaats voor respectievelijk Henk Jaap Moorlag, Niels Wubben en Marco Minaard bij de U23 heren, betekent dit de eerste (en naar verwachting enige) medaille voor Nederland bij dit WK.

Fourcross
Helaas konden de fourcrossers geen potten breken in Canada: Anneke Beerten werd na een 12e kwalificatietijd uitgeschakeld in de kwartfinales. Jurg Meijer restte hetzelfde lot bij de heren, terwijl Joost Wichman met een derde kwalificatietijd uiteindelijk sneuvelde in de halve finale. De troostfinale wist hij nog wel te winnen; een 5e plaats voor hem dus.

We troffen Michiel van der Heijden (links) (en Rudi van Houts, rechts) begin dit jaar op Mallorca, alwaar Michiel al sprak van zijn ambities. Mooi om te zien dat hij die in weet te lossen! Proficiat Michiel!!

Geplaatst door:  DeKerfs   7 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact