Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Roel Paulissen stopt na poditieve doping tests

 19-07-2010   08:04

Ieder verhaal heeft twee kanten. Zo ontvingen we eergisteren van Cannondale het persbericht met daarin de tekst "We are very disappointed that Paulissen violated Cannondale Factory Racing’s anti-doping policies". De lezing van Roel's broer Maarten, was echter iets genuanceerder: op 6 juni tijdens een wedstrijd in Verviers en op 19 juni tijdens een out-of-competition controle zijn bij Roel sporen van clomifeen aangetroffen. Ook een contra-expertise bevestigde deze testresultaten.

Roel Paulissen zelf zegt "ik ben geschokt en kan ik niet begrijpen hoe dit mogelijk is". Dr. Douwe de Boer, die de contra-expertise bijgewoond heeft, is inmiddels gestart met een onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de stof in Roel's lichaam. Met name de lage aangetroffen hoeveelheid en het feit dat het middel geen duidelijk prestatiebevorderend effect heeft, doen hem vermoeden dat er wellicht sprake is van onbewust ingenomen verontreinigingen. “Het is niet voor de hand liggend dat mannelijke sporters bewust clomifeen gebruiken, omdat het wetenschappelijk bewijs dat het medisch werkzaam is niet stevig genoeg is, laat staan dat bewezen is dat het voordelen heeft voor de sportbeoefening. De WADA database van positieve uitslagen bevestigt dit ook min of meer. Het is wel voor de hand liggend dat mannelijke sporters middels met clomifeen verontreinigde supplementen onbedoeld en onwetend clomifeen tot zich kunnen nemen.” aldus De Boer.

Roel Paulissen neemt in de tussentijd de volledige verantwoordelijkheid en zal alle mogelijke consequenties en sancties aanvaarden. Mede daarom heeft hij per direct zijn professionele moutainbike carriere gestopt.

Geplaatst door:  Steelboy   9 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact