Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Joe Breeze's comeback; nu ook met grote wielen!

 24-06-2010   07:10

In 2009 hadden we een wereldwijde scoop met het nieuws dat pionier Joe Breeze weer terug op de markt zou komen met een moderne line-up mountainbikes. In 1998 stopte Joe met mountainbikes en zetten zijn zinnen op 'transportation bicycles', zeg maar de Amerikaanse equivalent van de Hollandse stadsfiets, of commuter zoals dat nu trendy heet.

Ook deze transportation fietsen werden een hit en wederom floreerde de merknaam Breezer in de fietsindustrie. Nu de lijn stadsfietsen als een huis staat en Joe zijn bedrijf verkocht aan Advanced Sports Inc,. die ook onder andere Fuji en Kestrel in hun gelederen hebben, was er voor Joe weer tijd om dikke banden fietsen te maken.

De typenamen 'Lightning' en 'Thunder' die we kennen uit de jaren '90 hebben een moderne invulling gekregen en zullen in 2011 vergezelt worden van eveneens uit die tijd bekende typenamen als de 'Cloud 9' en 'Jet Stream', waarmee Joe zijn interpretatie van de 29er op de markt zet. Het, dit keer, officiële persbericht spreekt over 'the best-climbing big-wheel bikes on the market'. Leuke marketing taal, maar Joe legt zelf uit:

“We have spent lots of time optimizing the design of our 29ers to make them the bestriding two-niners on the market. By shortening the chain stays I am addressing the Achilles heel of 29ers; their less-than-optimum traction on climbs. Cyclists will be delighted by the lively, fast ride.”

De Cloud 9 is een carbon frame en zal er in twee modellen zijn, de Pro en Limited. De aluminium Jet Stream is er als Comp en Sport. Beide frames zullen bekende details delen met de 26" broertjes Lightning en Thunder, zoals de op de liggende vork gemonteerde remklauw en uiteraard de Breeze-in dropouts.

Beeldmateriaal is helaas nog niet beschikbaar, maar de lijnen zijn kort en zodra we wat tastbaars hebben, publiceren we dat uiteraard!Bron: www.breezerbikes.com

Geplaatst door:  DeKerfs   5 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact