Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Hup Holland Hup! 4X Euro domination!

 16-06-2010   21:45

Terwijl half Nederland in de ban is van wat overbetaalde ballenjongens, maakten 'onze jongens' afgelopen weekend in WIllingen de dienst uit op het EK fourcross. Daar werd na een radiostilte van 4 jaar, in 2006 vond voor het laatst een World Cup 4X plaats in Willingen, het haast historische 4X parcours weer gebruikt, ditmaal voor het Europees Kampioenschap.

Namens Nederland stonden Anneke Beerten, Joost Wichman, Jurg Meijer en Daniel Prijkel aan het starthek om de nationale driekl... euh, oranjekleur te verdedigen. Door het ontbreken van met name twee Australiers, Graves en Buchanan, was de tegenstand beperkt tot wat Tsjechen, Zwitsers en Duitsers.

Anneke doorliep de voorronden zonder problemen. In de finale echter ging de start niet zoals deze zou moeten, waarna ze in de tweede bocht ook nog eens achter Horakova vast kwam te zitten die over een vlag reed. Plaats 3 voor Anneke.

Bij de mannen was Daniel Prijkel de eerste die sneuvelde. Na een mooie inhaalactie in de 1/8e finale, mocht hij in de 1/4e tegen Joost WIchman en Jurg Meijer rijden. Het zal niet verbazen dat dit RSP tweetal de rest voorbleef. Sterker nog, ze haalden zowaar allebij de finale, waar ze aan het hek stonden met teamgenoot Tomas Slavik en de zwitser Roger Rinderknecht. Joost en Slavik doken samen de eerste bocht in, Jurg omzeilde een uitglijdende Rinderknecht en daarmee was de finale beklonken. Met deze overwinning van Joost, is zijn kledingkast direct aangevuld met de 3e Europese trui.

En aangezien foto's nu eenmaal meer zeggen dan woorden:

Anneke, 2e kwalificatietijd, in de finale kwam ze vast te zitten achter Jana Horakova die over een vlag fietste.


Onder toeziend oog van Coach Bever, laat Wichman zien hoe hij de beslissende bocht neemt.


Daniel Prijkel, voor het eerst in nationale outfit.


Europees Kampioenschap toch? Wat doet die Australier er dan?! In 2006 won Graves zijn eerste wereldbeker op ditzelfde parcours, good times!


Roger Rinderknecht vertelde me dat ie zijn singlespeed setup niet tijdens een World Cup wilde proberen, maar op dit EK kon het wel, de precieze vertanding kreeg ik echter met geen mogelijkheid uit hem (en ik ben te lui om te tellen).
Uiteindelijk reed ie de wedstrijd op zijn geared fiets, omdat de singlespeed setup vast liep.


Uiteraard rijdt Wichman hier op kop, Daniel Prijkel echter steekt Lukas Mechura aan de buitenkant voorbij en behaalt hierdoor uiteindelijk de kwartfinales.


Joost the Boost stak de hele dag gewoon met kop en schouders boven iedereen uit!


Jurg Meijer reed ook weer als vanouds en behaalde een derde stek.


Scott Boom Boom Beaumont weer terug na een gebroken voet, voor hem echter geen hoofdrol.


Toet toet... Het treintje van Slavik in de halve finale


Finale-finish-jump, Joost 1, gevolgd door teamgenoot Slavik op 2.


Tekst en foto's: Coen de Jongh

ps. Onze Duitse collega van mtb-news.de heeft nog wat leuke videos gemaakt: check ze hier!

Geplaatst door:  Steelboy   3 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact