Information about Dirty Pages in English
Nickname   Wachtwoord 
Nieuws Fox gebruikt Kashima Coat voor 2011

 17-02-2010   23:01

Het klinkt haast als een mantel met Kasmir-zijde voering aan de binnenkant. Niets van dat alles echter, het gaat hier om toepassing van een Molybdeen-disulfide coating voor de binnenpoten van de 2011 Fox vorken. Fox verwerft daarmee als enige het unieke recht om deze Kashima Coat toe te passen op hun binnenpoten. Volgens Fox levert deze coating een superieure duurzaamheid, een veel harder oppervlak en verminderde wrijving.

De Kashima Coat is een coating die ontwikkeld is door het Japanse Miyaki Company Ltd. De coating is zeker geen nieuwe ontwikkeling en wordt zelfs al meerdere jaren toegepast in de motor en automotive industie. Het principe is eigenlijk eenvoudig: hard geanodiseerd aluminium (wat de binnenpoten van vorken normaal gesproken zijn) bevat talloze porien die middels een electrolytisch proces voorzien worden van het Molybdeen-disulfide materiaal. De eigenschappen hiervan zijn vergelijkbaar met die van vaste stof smering, denk aan PTFE (Teflon) en grafiet, waardoor de wrijving beduidend minder wordt en de kans op beschadiging van de poten logischerwijs afneemt.

Al het afgelopen jaar heeft Fox met deze coating getest met rijders als Jared Graves en Gee Atherton. Zij gaven duidelijk aan dat deze coating veel duidelijker merkbaar is dan de nikkel coating waar Fox daarvoor mee experimenteerde. Met name de small-bump gevoeligheid verbeterde voor hun gevoel enorm door de Kashima Coat.Meer info:
http://www.foxracingshox.com
http://www.kashima-coat.com/pdf/English_pamphlet.pdf

Geplaatst door:  Steelboy   6 reacties

© 1999-2008 Dirty Pages · Privacybeleid · Gebruiksvoorwaarden · Adverteren · Contact